UR Play: Just nu 2150 program

Tripp, Trapp, Träd: Bestämma själv

Barn Radio. Bestämma själv

Längd
11:30

Tripp, Trapp, Träd. Reine Brynolfsson läser "Valdemars nappar" av Maria Jönsson. Petra Hellsing sjunger Kartongsången och 5-årige Liam från Nynäshamn tycker inte om när vuxna bestämmer.

Titta

Bakom den gröna rutan döljer sig vår nya betaplay. Klicka här för att se hur den ser ut. 

Testa

Vår nya betaplay har nytt utseende och nya funktioner. Klicka här för att utforska den!

Tyck till

Är du bra på att ge konstruktiv kritik? Testa vår nya betaplay och ge synpunkter!

Porrbranschen inifrån

TV. Jakten på snabba pengar

Längd
46:47

Porrbranschen inifrån. Danska Denise återvänder till "Porn Valley" i Los Angeles för att göra tillfällig comeback i hopp om att tjäna snabba pengar. Men det blir inte som hon tänkt sig. 

Los, frag!: Musik, Deutschland

TV. Vilken musik är populär i Tyskland?

Längd
9:34

Los, frag!. Programledare Merih Ugur åker till Berlin och frågar ungdomar vad de lyssnar på. Vi möter bandet Rabajah som blandar reggae, balkan, jazz och hiphop.

Popreel: Fashion school, Taj Mahal and spoken word

TV. Fashion school, Taj Mahal and spoken word

Längd
13:27

Popreel. Vi träffar framtidens modeskapare i New York. En diamantjuvelerare i New Delhi inspireras av Taj Mahal, och Londonkillen Suli Breaks gör succé med det talade ordet, Spoken Word.

#Mobbning

Ett urval av våra aktuella program kring mobbning >>

Grannarna på bidragsgatan: Relationer

TV. Grannarna på bidragsgatan: Relationer

Längd
45:30

Grannarna på bidragsgatan. White Dee hjälper många boende på gatan och engagerar sig i deras problem. Ytterdörrarna står öppna och grannarna har stor inblick i varandras liv. Paret Mark och Becky kämpar för att familjelivet ska fungera bättre, med tydligare regler för barnen. De berättar om tidigare drogproblem och om hur deras liv har påverkas av arbetslöshet och dålig ekonomi. Paret bråkar och när Mark får jobb som säljare påverkas stämningen i familjen positivt.

Mifforadio: Läsa böcker

Radio. Mifforadio: Läsa böcker

Längd
56:10

Mifforadio. Varför läser du böcker? Varför läser du inte böcker? 90-åriga Mildred gör en krönika. Frukost serveras och skön musik spelas.

Medialized

Serie. Medialized

Varför tar medierna upp vissa ämnen men inte andra? Vi möter journalister, mediekonsumenter och makthavare i över 15 länder i en skildring och problematisering av den globala mediebranschen.

Barnaministeriet dokumentär: Imrans längtan efter ett vanligt liv

Radio. Imrans längtan efter ett vanligt liv

Längd
29:31

Barnaministeriet dokumentär. Imran är 11 år och kom till Sverige från Bangladesh med sina föräldrar. I tre år har de levt med utvisningshot och Imrans liv är stundtals kaotiskt. 

Barnaministeriet dokumentär: Skolresan till Förintelsen

Skolresan till Förintelsen

Längd
29:30
Barnaministeriet dokumentär: Judinnan och muslimen

Judinnan och muslimen

Längd
29:29
Barnaministeriet dokumentär: I terrorattackens skugga

I terrorattackens skugga

Längd
29:31
Man on wire

TV. Man on wire

Längd
1:29:49

Man on wire. Den franske lindansaren Philippe Petit berättar om hur han fick idén att balansera på en vajer mellan tvillingtornen i World Trade Center i New York 1974. Under åtta månader planerade han och tränade inför kuppen. Tillsammans med vänner och allierade som arbetade i tornen lyckades teamet smuggla upp tung utrustning till de två taken och riggade vajern i skydd av nattens mörker. Den 7 augusti 1974 kl. 07:15 tog Philippe de första stegen ut på vajern och bjöd världen på nästan en timmes lång lindans 415 meter ovanför Manhattan.

Låter jag gay?

TV. Låter jag gay?

Längd
53:47

Låter jag gay?. Journalisten David Thorpe konfronterar sin rädsla över att låta "homo". Med humor och allvar utforskar han det språkliga, kulturella och historiska ursprunget till stereotypen av gay-rösten. I möte med vänner, familj och kändisar förstår han att många, oavsett sexualitet, önskar sig en annan röst. David tar sin önskan på allvar och börjar hos en röstcoach för att lära sig att styra sitt sätt att prata.

Radioskrivarklubben - romani chib: Ängeln Esmeralda och papegojan Migi

Barn Radio. Ängeln Esmeralda och papegojan Migi

Längd
14:30

Radioskrivarklubben - romani chib. Esmeralda var en flicka som gifte sig med en icke-romsk prins för länge sedan. Hennes familj blev arg och stötte ut henne och hon dog ung och väldigt olycklig. En dag kommer Esmeralda tillbaka som en ängel. Hon vill hitta sin familj och bli sams för att få ro. Med sig har hon papegojan Migi som inte kan hålla tyst.

Kvinnorna som utvecklade USA: Krig

TV. Krigets kvinnor

Längd
53:40

Kvinnorna som utvecklade USA. Vi möter kvinnor som berättar om hur det var att bana väg för ökad kvinnlig närvaro inom militär, diplomati och journalistik.

Kina om Kina: Allting har ett pris

TV. Allting har ett pris

Längd
28:25

Kina om Kina. Välståndet i Kina är ojämnt fördelat och hotar den enskildes överlevnad och samhällets stabilitet. Vem betalar priset för det överflöd som landets elit kan gotta sig åt?

På flykt

Rekordmånga människor i vår värld är på flykt just nu. Här kan du få en liten inblick i vad det kan innebära.

Idrottens himmel och helvete

Serie. Idrottens himmel och helvete

En serie om krossade drömmar, starka känslor och vilka konsekvenser som vuxenvärderingar får för barn- och ungdomsidrotten. Men också om de goda exemplen och de inspirerande tränarna.

Sverige sviker

Serie. Sverige sviker

Vi möter ungdomar som haft en tuff resa genom skolan och inte nått de uppsatta målen. De berättar om hur de dagligen upplever konsekvenserna av nedskärningar, beslut och mobbning.