UR Play: Just nu 2151 program

Världen: Strippklubben - en familjehistoria

TV. Strippklubben - en familjehistoria

Längd
59:17

Världen. I drygt trettio år har familjen Cohen har drivit en strippklubb i Guelph, en liten stad nära Toronto. Sonen, dokumentärfilmaren Shawney, skildrar sin familjs knepiga relationer och arbetet med familjeföretaget som både håller dem samman och driver dem isär.

Vad har du på dig?

Svenskarnas textilkonsumtion ökar, men vad köper vi? Här hittar du program om kläder, design och hållbarhet. 

Rawfood inför rätta

TV. Rawfood inför rätta

Längd
54:50

Rawfood inför rätta. Francis har valt strikt kosthållning, rawfood, till sig själv och sonen Tom. Men skolan och sjukvården tycker inte att Tom växer som han ska och hälsotester visar att han är undernärd. Myndigheter och åklagare kopplas in och Francis blir anklagad för vanvård. Men Francis har inga avsikter att förändra deras livsstil.

Bildningsbyrån - sex: Vad behöver man egentligen veta?

Radio. Vad behöver man egentligen veta?

Längd
29:26

Bildningsbyrån - sex. Det finns högstadieelever som tror att barn kläcks ur ägg. Andra experimenterar med avancerat sex på webben. Klarar skolans sex- och samlevnadsundervisning av att tillgodose ungdomars enormt skiftande behov av kunskap och vägledning?

Kvalitet: I tvättstugan

TV. "Att tvätta kan vara en omtumlande upplevelse"

Längd
28:29

Kvalitet. Camilla Thulin undersöker vad som händer om man häller en hel flaska vin på bästa blusen. Vi undersöker hur en sjöbotten och flod ser ut där de kemikalier som finns i våra kläder har samlats i flera år. Och så besöker vi ett färgeri på Bali, samt följer sidenets väg från mullbärslarv till tyg.

Sy, sy, sy: Hood

TV. Sy, sy, sy: Hood

Längd
28:30

Sy, sy, sy. Designern Jenny Hellström inspirerar åtta ungdomar till att sy sina egna unika favoritplagg. Vi får användbara sy-tips i vardagen och Jacob syr en variant av Jennys hood, en hood med extra hög krage.

Bokmässan 2014

Här hittar du spännande seminarier och föreläsningar som UR spelade in under Bokmässan i Göteborg den 25-28 september. 

Modematchen i New York

Serie. Modematchen i New York

Unga designers får i tävlingen The Fashion Fund i New York möjlighet att utveckla sina idéer, möta modevärldens ikoner och nå ut till en större publik. En jury bestående av framgångsrika personer från modebranschen väljer ut tio finalister som får uppdrag att genomföra. Vi får följa deltagarnas resonemang kring design och se hur de hanterar den kreativa processen under tidspress.

Nyfiken på döden: Livet efter

TV. Vad händer efter döden?

Längd
53:02

Nyfiken på döden. Över nittio procent av världens befolkning tror på ett liv efter detta. Vad anser vetenskapen, filosofin och religionen händer när livet är över? Fotbollsspelaren Carl-Erik Torp berättar hur han upplevde en nära-döden-upplevelse. I Madagaskar gräver folkgruppen merina upp de begravda vart sjunde år och i Mexiko firas De dödas dag.

Nyfiken på döden: Kroppen

Kroppen

Längd
53:02
Nyfiken på döden: Skapande kraft

Skapande kraft

Längd
53:02
Nyfiken på döden: Kommersen

Kommersen

Längd
53:02
Bästa bokstaven: F

Barn TV. Bästa bokstaven: F

Längd
4:30

Bästa bokstaven. F är finurlig och fantastisk. När fåret åker på luftmadrassen pyser luften ut med ett FFFF. Ja, bästa bokstaven är F! Ett lekfullt program om hur bokstäverna ser ut och låter.

Bäst klädd: Byt och sälj

Radio. Bäst klädd: Byt och sälj

Längd
27:00

Bäst klädd. Tidigare har det varit fult att köpa avlagda kläder, men i dag stoltserar vi med våra senaste second hand-fynd. Vi besöker ett ”klädotek” i Sundsvall där man kan låna kläder och följer plagg från insamlingsboxen till galgen i butiken. Vi får också material- och tvättips och får lära oss mer om att reklamera.

Retorikmatchen 2014: Slutaudition, del 2 av 2

Barn TV. Retorikmatchen: Slutaudition

Längd
28:27

Retorikmatchen 2014. Vilket lag i årskurs 6 blir bäst på att tala och lyssna? På spel står titeln "UR:s retorikpris", 10.000 kronor till klassen och guldmikrofonen. Åtta lag går vidare och två lag måste tyvärr lämna tävlingen.

Diktatorn: Dag 1

TV. Unga lever isolerat i en simulerad diktatur

Längd
28:27

Diktatorn. Deltagarna anländer till sitt nya hem, diktaturen. Miljön är helt avskärmad från omvärlden och de får lämna ifrån sig telefoner, datorer och egen packning. Diktatorn ställer direkt deltagarna inför ett val, där de kan återfå vissa av sina personliga ägodelar. Valet är svårt och kan få förödande konsekvenser.

Bergsklättring på egna villkor

TV. Bergsklättring på egna villkor

Längd
51:55

Bergsklättring på egna villkor. Bergsklättraren Philippe Ribière föddes med ett ovanligt fysiskt handikapp och övergavs som nyfödd. Som vuxen har han en stark kärlek till livet och till klättringen men bär också på en sorg. Vi följer honom vid olika klättringstävlingar och i sökandet efter sin biologiska mamma.

Demokratins utmaningar

Här hittar du tänkvärda serier och program om det demokratiska samhällets utmaningar. Hör andras röster och berättelser om olika värderingar, rättigheter och skyldigheter i en demokrati.

Den globala matresan

Serie. Den globala matresan

Hur påverkas våra frukostflingor av priset på olja? Och varför blir engelsk skinka dyrare av att Kinas medelklass för ökade inkomster? Jimmy Doherty besöker olika delar av världen för att ta reda på vad det är som gör att vår mat blir allt dyrare.

Nyligen kommenterat

Rawfood inför rätta

TV. Rawfood inför rätta

Längd
54:50

Rawfood inför rätta. Francis har valt strikt kosthållning, rawfood, till sig själv och sonen Tom. Men skolan och sjukvården tycker inte att Tom växer som han ska och hälsotester visar att han är undernärd. Myndigheter och åklagare kopplas in och Francis blir anklagad för vanvård. Men Francis har inga avsikter att förändra deras livsstil.

Sanningen om konsumtion: Slit och släng

TV. Slit och släng

Längd
48:36

Sanningen om konsumtion. I dag blir det nya vi köper snabbt gammalt och elektronikprodukter är skapade så att de går sönder inom en viss tid. Allt för att öka vår konsumtion. Varför accepterar vi det och konsumerar mer? Har vi konsumtionsplikt?