UR Play: Just nu 2228 program

Jesus Camp

TV. Jesus Camp

Längd
1:22:59

Jesus Camp. Under en sommar uppfostras barnen till "kristna soldater". Uppmärksammad dokumentär om ett karismatiskt kristet sommarläger för barn, utanför Devils Lake i North Dakota.

Titta

Bakom den lila rutan döljer sig vår nya betaplay. Klicka här för att se hur den ser ut. 

Testa

Vår nya betaplay har nytt utseende och nya funktioner. Klicka här för att utforska den!

Tyck till

Är du bra på att ge konstruktiv kritik? Testa vår nya betaplay och ge synpunkter!

Livet i Mattelandet: Sortera

BarnTV. Lär dig sortera i Mattelandet

Längd
14:30

Livet i Mattelandet. I Sifferverkstan hjälper Zero kunderna Åke och tant Tråk att förstå att det är roligare att dela på en tvåa än att ha en ensam etta var. Till Bråktemplet kommer Filo och Sofos som har uppfunnit hjulet, men inte kan dela det mellan sig. Ska mästaren Nin ja lyckas lösa deras bråk? I Matematikrestaurangen har alla bestick hamnat huller om buller och måste sorteras. Frågan är på vilket sätt.

Makt hos mig: Nima och Elisabeth Svantesson

TV. Nima och Elisabeth Svantesson

Längd
28:27

Makt hos mig. Örebroaren Nima, 24 år, får besök av Elisabeth Svantesson (M) och tar med henne till hiphop-studion och samtalar om andlighet. 

Våra liv med hiv

TV. Dokumentär om att leva med hiv

Längd
53:09

Våra liv med hiv. Tack vare medicinsk forskning är inte längre hiv en dödlig sjukdom. Marjolein trodde att hon skulle dö när hon fick diagnosen 1988. Idag lever hon med sin kärlek hon mötte 7 år senare. 

#Mobbning

Ett urval av våra aktuella program kring mobbning >>

Klimakteriet och jag

TV. Klimakteriet och jag

Längd
52:53

Klimakteriet och jag. Tv-journalisten Ingeborg Beugel är en av 1,6 miljoner holländska kvinnor som går igenom klimakteriet. Hon berättar personligt om sina upplevelser och intervjuar gynekologer, biologilärare, skådespelerskor, psykologer och skilsmässoadvokater. Klimakteriet är en period då kvinnor genomgår stora förändringar, inte bara rent fysiskt utan ofta också på andra plan. Många skiljer sig eller byter jobb, någon kommer ut som lesbisk. Ingeborg själv skaffar sig två älskare.

Sy, sy, sy: Klänning

TV. Sy, sy, sy: Klänning

Längd
28:29

Sy, sy, sy. Designern Jenny Hellström inspirerar åtta ungdomar till att sy sina egna unika favoritplagg. Vi får användbara sy-tips i vardagen och Frida syr klart sin klänning.

Artityd ateljén

Serie. Artityd ateljén

Vi möter svenska samtidskonstnärer under deras arbetsprocesser i ateljén. Vi får en inblick i hur konstnärer arbetar med olika material och hur idéer arbetas fram och tar form.

Grannarna på bidragsgatan: Nya grannar

TV. Nya grannar

Längd
45:07

Grannarna på bidragsgatan. Grannsämja, missbruk och arbetslöshet präglar livet för invånarna på James Turner Street i Birmingham. Men här finns också hopp och drömmar om framtiden.

Grannarna på bidragsgatan: Relationer

Relationer

Längd
45:30
Grannarna på bidragsgatan: Framtidsdrömmar

Framtidsdrömmar

Längd
46:35
Grannarna på bidragsgatan: Viktiga beslut

Viktiga beslut

Längd
46:15
Sockeraktivisten

TV. Sockeraktivisten

Längd
51:41

Sockeraktivisten. Filmaren och tvåbarnsmamman Andrea Culková får diagnosen graviditetsdiabetes och måste undvika all form av raffinerat socker. Vi får följa hennes komplicerade livsförändring. Hon förbättrar familjens kosthållning men möter motstånd och oförståelse hos sina släktingar i Tjeckien. Forskare, författare och sockerkritiker från olika delar av världen berättar om hur socker påverkar hälsa, livskvalité och sjukdomar. Vi får även höra om politikers agendor och multinationella företags agerande.

Livets hårda skola: Våga för att vinna

TV. Våga för att vinna

Längd
28:25

Livets hårda skola. Musse har börjat i skolan men känner sig osäker och gömmer sig bakom enkla ursäkter och undanflykter. Han måste övervinna sina egna demoner och utmana sig själv innan han kan ta sig an matte ordentligt.

Dödshot i armén

TV. Dödshot i armén

Längd
1:18:29

Dödshot i armén. Adam Winfield är en stolt amerikansk soldat när han åker till Afghanistan. Men på plats utför hans pluton krigsbrott och övergrepp på den afghanska befolkningen. När han slår larm om detta blir han utfryst, mordhotad och senare även anklagad för mord. Vi får följa familjens kamp för att rentvå sin son.

Våra sjukdomars historia

Serie. Våra sjukdomars historia

Varför blir vi människor sjuka? I den här serien utforskas sjukdom ur ett evolutionärt perspektiv.

Ryska mördare - på livstid

TV. Ryska mördare berättar om livet och döden

Längd
58:11

Ryska mördare - på livstid. I hjärtat av Ryssland, i en skog större än Tyskland, finns fängelset för endast mördare, med 260 inlåsta män. På denna dolda institution möter vi interner som berättar om sina brott, livet och döden. 

Hans Rosling - Framtidens statistik

TV. Framtidens statistik

Längd
58:53

Hans Rosling - Framtidens statistik. Hans Rosling, professor i internationell hälsa, gör statistiken begriplig och tillgänglig när han med hjälp av 3D-grafik visar hur befolkningstillväxt, fattigdomsbekämpning och resursfördelning förändrats över tid. Föreläsningen varvas med reportage från Bangladesh och Moçambique.

På flykt

Rekordmånga människor i vår värld är på flykt just nu. Här kan du få en liten inblick i vad det kan innebära.

Mifforadio

Serie. Mifforadio

Mifforadio pratar med lyssnare om livets stora frågor. 90-åriga Mildred gör en krönika, frukost serveras och skön musik spelas.