Din webbläsare är gammal!

Webbplatsen stödjer inte den webbläsare som du använder fullt ut. Vissa funktioner kanske inte fungerar som de ska och din upplevelse av sajten kan bli försämrad.

Undernärd blir fet

UR Samtiden - EAT 2016
Föreläsning
Den svenska modellen

Föreläsning

Den svenska modellen

UR Samtiden - EAT 2016

Folkhälsominister Gabriel Wikström om matvanor, klimat och hållbarhet.

Kriget mot koldioxiden

Föreläsning

Kriget mot koldioxiden

UR Samtiden - EAT 2016

José Maria Figueres talar om företagslösningar för en grönare ekonomi.

Mat är nya Internet

Föreläsning

Mat är nya Internet

UR Samtiden - EAT 2016

Kimbal Musk revolutionerade USA med sina ekologiska matskolor.

Det finns ingen planet B

Föreläsning

Det finns ingen planet B

UR Samtiden - EAT 2016

Bjørn Haugland om utvecklingsmöjligheterna för hållbart företagande.

Skeptiker - ta er samman!

Föreläsning

Skeptiker - ta er samman!

UR Samtiden - EAT 2016

Bristen på handlingskraft hindrar oss att lösa klimatkatastrofen.

Matparadoxen 2016

Panelsamtal

Matparadoxen 2016

UR Samtiden - EAT 2016

Hur ska vi ändra riktning på de matvanor som satt sig i världen?

Fetast i världen

Föreläsning

Fetast i världen

UR Samtiden - EAT 2016

Alejandro Calvillo driver en kampanj för bättre skolmat i Mexiko.

Hur ska vi rädda världen?

Panelsamtal

Hur ska vi rädda världen?

UR Samtiden - EAT 2016

Så går det att göra en insats för bättre och säkrare mattillverkning.

Mexikos klimatstrategi

Föreläsning

Mexikos klimatstrategi

UR Samtiden - EAT 2016

Miljöminister Edda Fernández Luiselli om avsaknaden av handlingsplan.

Leva som man lär

Föreläsning

Leva som man lär

UR Samtiden - EAT 2016

Olivier Oullier forskar kring gapet mellan beteende och handling.

Mat varannan dag

Föreläsning

Mat varannan dag

UR Samtiden - EAT 2016

Hilal Elver är en av FN:s specialrapportörer för rätten till mat.

Ansvar för matkedjan

Föreläsning

Ansvar för matkedjan

UR Samtiden - EAT 2016

Anthony So ger konkreta exempel på tekniker för ökad matsäkerhet.

Grönare skola

Föreläsning

Grönare skola

UR Samtiden - EAT 2016

Captain Planet Foundation kämpar för mer grönområden på USA:s skolor.

Behöver vi verkligen en plan?

Föreläsning

Behöver vi verkligen en plan?

UR Samtiden - EAT 2016

Ruth Richardsson vill definiera hållbar matutveckling.

Idrott och mat

Föreläsning

Idrott och mat

UR Samtiden - EAT 2016

Dag Hvaring berättar om ett samarbetsprojekt för bättre kostvanor.

Från företag till människa

Intervju/samtal

Från företag till människa

UR Samtiden - EAT 2016

Peter Bakker och Gunhild Stordalen om kampen för hälsosammare mat.

Undernärd blir fet

Föreläsning

Undernärd blir fet

UR Samtiden - EAT 2016

Francesco Branca (WHO) om den globala fetmaepidemin.

Snabbmat som att äta olja

Intervju/samtal

Snabbmat som att äta olja

UR Samtiden - EAT 2016

Matjournalisten Michael Pollan berättar om sina matregler.

Segla eller sjunka

Intervju/samtal

Segla eller sjunka

UR Samtiden - EAT 2016

John Kufour, fd president i Ghana, om situationen efter Parisavtalen.

Mänsklighetens vägskäl

Föreläsning

Mänsklighetens vägskäl

UR Samtiden - EAT 2016

Richard Horton undrar hur vi ska få politikerna att vakna.

Vem bär ansvaret?

Panelsamtal

Vem bär ansvaret?

UR Samtiden - EAT 2016

Så efterlevs hållbarhetsmålen som världen har kommit överens om.

Utmaningar för öbor

Föreläsning

Utmaningar för öbor

UR Samtiden - EAT 2016

Caleb Otto berättar om förhållandena i det lilla öriket i Oceanien.

Efter Parisavtalen

Föreläsning

Efter Parisavtalen

UR Samtiden - EAT 2016

FN-sekreteraren Richard Kinley om hur klimatarbetet fortsätter.

Planeten Hav

Föreläsning

Planeten Hav

UR Samtiden - EAT 2016

Jonas Gahr Støre om att vi måste ta tillvara havens potential.

Störst bör gå först

Panelsamtal

Störst bör gå först

UR Samtiden - EAT 2016

Går det att göra näringsrik, miljövänlig mat samtidigt tjäna pengar?

Norden mot antibiotikan

Föreläsning

Norden mot antibiotikan

UR Samtiden - EAT 2016

I Norge har antibiotikan i fiskfarmarna minskat med 98 procent.

Jamie Olivers matrevolution

Intervju/samtal

Jamie Olivers matrevolution

UR Samtiden - EAT 2016

Kändiskocken om socker, snabbmat och skolelevers hälsa.

Matinitiativet

Föreläsning

Matinitiativet

UR Samtiden - EAT 2016

Så kan matvarukedjor och restauranger reducera livsmedelsavfallet.

Nordiska samarbetet

Föreläsning

Nordiska samarbetet

UR Samtiden - EAT 2016

Fyra nordiska stadsansvariga berättar om sina klimatsatsningar.

Staden är klimatboven

Föreläsning

Staden är klimatboven

UR Samtiden - EAT 2016

Naoko Ishii presenterar tre lösningar på hur vi kan minska utsläppen.

Näringsrik mat i slummen

Föreläsning

Näringsrik mat i slummen

UR Samtiden - EAT 2016

Hur kan man äta näringsrik mat utan tillagningsmöjligheter och vatten?

Lokala beslut blir globala

Föreläsning

Lokala beslut blir globala

UR Samtiden - EAT 2016

Idag lever mer än hälften av jordens befolkning i urbana områden.

Olika livsvillkor

Föreläsning

Olika livsvillkor

UR Samtiden - EAT 2016

Mary Robinson om hur vattentillgång påverkar jämställdheten i världen.

Afrika kan försörja sig själv

Föreläsning

Afrika kan försörja sig själv

UR Samtiden - EAT 2016

Varför görs inte de livsnödvändiga investeringarna?

Lilla landets stora berättelse

Föreläsning

Lilla landets stora berättelse

UR Samtiden - EAT 2016

Premiärminister Malielegaoi berättar om miljöförhållandena på Samoa.

Varför vi alla bör bry oss

Föreläsning

Varför vi alla bör bry oss

UR Samtiden - EAT 2016

Johan Rockström och Pavan Sukhdev om mat, klimat och hållbarhet.

Nu eller aldrig!

Föreläsning

Nu eller aldrig!

UR Samtiden - EAT 2016

Eats grundare Gunhild A Stordalen om hälsoproblemen i världen.

Visa mindre