Din webbläsare är gammal!

Webbplatsen stödjer inte den webbläsare som du använder fullt ut. Vissa funktioner kanske inte fungerar som de ska och din upplevelse av sajten kan bli försämrad.

1 u

Behöver vi verkligen en plan?

UR Samtiden - EAT 2016
Föreläsning
Den svenska modellen

Föreläsning

Den svenska modellen

UR Samtiden - EAT 2016

Folkhälsominister Gabriel Wikström om matvanor, klimat och hållbarhet.

Kriget mot koldioxiden

Föreläsning

Kriget mot koldioxiden

UR Samtiden - EAT 2016

José Maria Figueres talar om företagslösningar för en grönare ekonomi.

Mat är nya Internet

Föreläsning

Mat är nya Internet

UR Samtiden - EAT 2016

Kimbal Musk revolutionerade USA med sina ekologiska matskolor.

Det finns ingen planet B

Föreläsning

Det finns ingen planet B

UR Samtiden - EAT 2016

Bjørn Haugland om utvecklingsmöjligheterna för hållbart företagande.

Skeptiker - ta er samman!

Föreläsning

Skeptiker - ta er samman!

UR Samtiden - EAT 2016

Bristen på handlingskraft hindrar oss att lösa klimatkatastrofen.

Matparadoxen 2016

Panelsamtal

Matparadoxen 2016

UR Samtiden - EAT 2016

Hur ska vi ändra riktning på de matvanor som satt sig i världen?

Fetast i världen

Föreläsning

Fetast i världen

UR Samtiden - EAT 2016

Alejandro Calvillo driver en kampanj för bättre skolmat i Mexiko.

Hur ska vi rädda världen?

Panelsamtal

Hur ska vi rädda världen?

UR Samtiden - EAT 2016

Så går det att göra en insats för bättre och säkrare mattillverkning.

Mexikos klimatstrategi

Föreläsning

Mexikos klimatstrategi

UR Samtiden - EAT 2016

Miljöminister Edda Fernández Luiselli om avsaknaden av handlingsplan.

Leva som man lär

Föreläsning

Leva som man lär

UR Samtiden - EAT 2016

Olivier Oullier forskar kring gapet mellan beteende och handling.

Mat varannan dag

Föreläsning

Mat varannan dag

UR Samtiden - EAT 2016

Hilal Elver är en av FN:s specialrapportörer för rätten till mat.

Ansvar för matkedjan

Föreläsning

Ansvar för matkedjan

UR Samtiden - EAT 2016

Anthony So ger konkreta exempel på tekniker för ökad matsäkerhet.

Grönare skola

Föreläsning

Grönare skola

UR Samtiden - EAT 2016

Captain Planet Foundation kämpar för mer grönområden på USA:s skolor.

Behöver vi verkligen en plan?

Föreläsning

Behöver vi verkligen en plan?

UR Samtiden - EAT 2016

Ruth Richardsson vill definiera hållbar matutveckling.

Idrott och mat

Föreläsning

Idrott och mat

UR Samtiden - EAT 2016

Dag Hvaring berättar om ett samarbetsprojekt för bättre kostvanor.

Från företag till människa

Intervju/samtal

Från företag till människa

UR Samtiden - EAT 2016

Peter Bakker och Gunhild Stordalen om kampen för hälsosammare mat.

Undernärd blir fet

Föreläsning

Undernärd blir fet

UR Samtiden - EAT 2016

Francesco Branca (WHO) om den globala fetmaepidemin.

Snabbmat som att äta olja

Snabbmat som att äta olja

UR Samtiden - EAT 2016

Matjournalisten Michael Pollan berättar om sina matregler.

Segla eller sjunka

Intervju/samtal

Segla eller sjunka

UR Samtiden - EAT 2016

John Kufour, fd president i Ghana, om situationen efter Parisavtalen.

Mänsklighetens vägskäl

Föreläsning

Mänsklighetens vägskäl

UR Samtiden - EAT 2016

Richard Horton undrar hur vi ska få politikerna att vakna.

Vem bär ansvaret?

Panelsamtal

Vem bär ansvaret?

UR Samtiden - EAT 2016

Så efterlevs hållbarhetsmålen som världen har kommit överens om.

Utmaningar för öbor

Föreläsning

Utmaningar för öbor

UR Samtiden - EAT 2016

Caleb Otto berättar om förhållandena i det lilla öriket i Oceanien.

Efter Parisavtalen

Föreläsning

Efter Parisavtalen

UR Samtiden - EAT 2016

FN-sekreteraren Richard Kinley om hur klimatarbetet fortsätter.

Planeten Hav

Föreläsning

Planeten Hav

UR Samtiden - EAT 2016

Jonas Gahr Støre om att vi måste ta tillvara havens potential.

Störst bör gå först

Panelsamtal

Störst bör gå först

UR Samtiden - EAT 2016

Går det att göra näringsrik, miljövänlig mat samtidigt tjäna pengar?

Norden mot antibiotikan

Föreläsning

Norden mot antibiotikan

UR Samtiden - EAT 2016

I Norge har antibiotikan i fiskfarmarna minskat med 98 procent.

Jamie Olivers matrevolution

Intervju/samtal

Jamie Olivers matrevolution

UR Samtiden - EAT 2016

Kändiskocken om socker, snabbmat och skolelevers hälsa.

Matinitiativet

Föreläsning

Matinitiativet

UR Samtiden - EAT 2016

Så kan matvarukedjor och restauranger reducera livsmedelsavfallet.

Nordiska samarbetet

Föreläsning

Nordiska samarbetet

UR Samtiden - EAT 2016

Fyra nordiska stadsansvariga berättar om sina klimatsatsningar.

Staden är klimatboven

Föreläsning

Staden är klimatboven

UR Samtiden - EAT 2016

Naoko Ishii presenterar tre lösningar på hur vi kan minska utsläppen.

Näringsrik mat i slummen

Föreläsning

Näringsrik mat i slummen

UR Samtiden - EAT 2016

Hur kan man äta näringsrik mat utan tillagningsmöjligheter och vatten?

Lokala beslut blir globala

Föreläsning

Lokala beslut blir globala

UR Samtiden - EAT 2016

Idag lever mer än hälften av jordens befolkning i urbana områden.

Olika livsvillkor

Föreläsning

Olika livsvillkor

UR Samtiden - EAT 2016

Mary Robinson om hur vattentillgång påverkar jämställdheten i världen.

Afrika kan försörja sig själv

Föreläsning

Afrika kan försörja sig själv

UR Samtiden - EAT 2016

Varför görs inte de livsnödvändiga investeringarna?

Lilla landets stora berättelse

Föreläsning

Lilla landets stora berättelse

UR Samtiden - EAT 2016

Premiärminister Malielegaoi berättar om miljöförhållandena på Samoa.

Varför vi alla bör bry oss

Föreläsning

Varför vi alla bör bry oss

UR Samtiden - EAT 2016

Johan Rockström och Pavan Sukhdev om mat, klimat och hållbarhet.

Nu eller aldrig!

Föreläsning

Nu eller aldrig!

UR Samtiden - EAT 2016

Eats grundare Gunhild A Stordalen om hälsoproblemen i världen.

Visa mindre