Hoppsan!

UR Play stödjer inte helt och hållet den webbläsare du använder. Det kan tyvärr påverka din användarupplevelse.

Program

    Serier

      Ämnesord

        Sökresultat

        Potatis
        Barn

        Lär-mer-serie

        Potatis

        Allti Kartong

        Lilla Röd vill ha människomat. Vännerna får till slut skörda potatis.

        Mästerkockarna Svea och Melker

        Dokumentärserie

        Mästerkockarna Svea och Melker

        Barnaministeriet dokumentär

        Möt Svea och Melker som söker till Sveriges yngsta mästerkock.

        Släng inte maten

        Föreläsning

        Släng inte maten

        Matinspiratören Sara Begner ger tips på hur du kan spara på råvarorna.

        Spara och lagra
        Barn

        Lär-mer-serie

        Spara och lagra

        Grej och Mojäng

        Saga har fått en massa apelsiner. Hur sparar hon dem på ett bra sätt?

        Snabbmat som att äta olja

        Föreläsning

        Snabbmat som att äta olja

        Matjournalisten Michael Pollan berättar om sina matregler.

        Forskarköket

        Dokumentärfilm

        Forskarköket

        Är matlagning en konstform eller en vetenskap?

        Vem bestämmer vad vi äter?

        Föreläsning

        Vem bestämmer vad vi äter?

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Marion Nestle berättar om ett matproduktionssystem.

        Idrott och mat

        Föreläsning

        Idrott och mat

        UR Samtiden - EAT 2016

        Dag Hvaring berättar om ett samarbetsprojekt för bättre kostvanor.

        Får vi cancer av allt?

        Föreläsning

        Får vi cancer av allt?

        UR Samtiden - Barn, mat och hälsa

        Fysioterapeuten Jacob Gudiol menar att de flesta matlarm är trams.

        En historisk resa om mat

        Föreläsning

        En historisk resa om mat

        Forskaren Håkan Jönsson tar dig med på en historisk resa om mat.

        Mat och livet

        Panelsamtal

        Mat och livet

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Hur viktig har maten varit genom historien och vad säger det om oss?

        Vad är en hälsosam kost?

        Panelsamtal

        Vad är en hälsosam kost?

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Ett samtal med några av de främsta experterna på nyttig mat.

        Är äta tillsammans viktigt?

        Intervju/samtal

        Är äta tillsammans viktigt?

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Ett samtal om den gemensamma måltidens betydelse för människan.

        Varför äter vi det vi äter?

        Panelsamtal

        Varför äter vi det vi äter?

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Ett panelsamtal om hur storföretagen påverkar vår konsumtion av mat.

        Gaffeln
        Barn

        Lär-mer-serie

        Gaffeln

        Mitt liv som grej

        Gaffeln berättar sitt livs historia. Vad ska vi med gaffeln till?

        Från företag till människa

        Intervju/samtal

        Från företag till människa

        UR Samtiden - EAT 2016

        Peter Bakker och Gunhild Stordalen om kampen för hälsosammare mat.

        Matens framtid

        Föreläsning

        Matens framtid

        UR Samtiden - The conference 2016

        Tre föreläsare om hur vi bättre kan förstå måltidens psykologi.

        Maskar, hållbarhet och innovation

        Föreläsning

        Maskar, hållbarhet och innovation

        UR Samtiden - The conference 2016

        Matt Orlandos restaurang tar tillvara på rester och avfall.

        Ätbart och oätbart

        Föreläsning

        Ätbart och oätbart

        UR Samtiden - Människans natur 2016

        Matskribenten Lisa Förare Winbladh om insekter som den nya födan.

        next page