Hoppsan!

UR Play stödjer inte helt och hållet den webbläsare du använder. Det kan tyvärr påverka din användarupplevelse.

Program

    Serier

      Ämnesord

        Sökresultat

        Länge leve äkta mat

        Dokumentärfilm

        Länge leve äkta mat

        Vilken påverkan har den moderna industritillverkade maten på oss?

        Hälsosam och hållbar mat

        Föreläsning

        Hälsosam och hållbar mat

        Johan Rockström talar om matproduktion och global uppvärmning.

        Matenergi
        Barn

        Lär-mer-serie

        Matenergi

        Lampornas mat

        Kan vi människor äta samma mat som lampan och frysen?

        Kärnkraft
        Barn

        Lär-mer-serie

        Kärnkraft

        Lampornas mat

        Hur fungerar kärnkraft? Häng med in i kärnkraftverket!

        Vattenkraft
        Barn

        Lär-mer-serie

        Vattenkraft

        Lampornas mat

        Följ med in i ett vattenkraftverk och se hur det fungerar.

        Vindkraft
        Barn

        Lär-mer-serie

        Vindkraft

        Lampornas mat

        Följ med in i ett vindkraftverk som fångar in vindens energi.

        Sol
        Barn

        Lär-mer-serie

        Sol

        Lampornas mat

        Trasig frys – smält glass. Kan solens energi hjälpa att kyla glassen?

        Stark mat
        Barn

        Lär-mer-serie

        Stark mat

        Mätt i magen

        Systrarna som bott i Vietnam lagar kryddiga nudlar och våfflor.

        En historisk resa om mat

        Föreläsning

        En historisk resa om mat

        Forskaren Håkan Jönsson tar dig med på en historisk resa om mat.

        Laga mat med en mästerkock
        Barn

        Lär-mer-serie

        Laga mat med en mästerkock

        Mätt i magen

        Tvillingbröderna Malvin och Biko lagar pavlova med en mästerkock.

        Mat och livet

        Panelsamtal

        Mat och livet

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Hur viktig har maten varit genom historien och vad säger det om oss?

        Idrott och mat

        Föreläsning

        Idrott och mat

        UR Samtiden - EAT 2016

        Dag Hvaring berättar om ett samarbetsprojekt för bättre kostvanor.

        Får vi cancer av allt?

        Föreläsning

        Får vi cancer av allt?

        UR Samtiden - Barn, mat och hälsa

        Fysioterapeuten Jacob Gudiol menar att de flesta matlarm är trams.

        Äta ute
        Barn

        Lär-mer-serie

        Äta ute

        Mätt i magen

        Här får du höra hur du bakar bröd över öppen eld.

        Spara och lagra
        Barn

        Lär-mer-serie

        Spara och lagra

        Grej och Mojäng

        Saga har fått en massa apelsiner. Hur sparar hon dem på ett bra sätt?

        Forskarköket

        Dokumentärfilm

        Forskarköket

        Är matlagning en konstform eller en vetenskap?

        Vem bestämmer vad vi äter?

        Föreläsning

        Vem bestämmer vad vi äter?

        UR Samtiden - Nobel Week Dialogue 2016

        Marion Nestle berättar om ett matproduktionssystem.

        next page