Till huvudinnehåll

Om UR Play

Lär dig något nytt

UR Play är tjänsten för dig som vill lära dig något nytt. Den innehåller dokumentärer, fakta- och utbildningsprogram samt föreläsningar som är både underhållande och lärorika.

Hitta program

startsidan hittar du bland annat de mest aktuella och populära programmen. Under Alla program ligger allt sorterat i alfabetisk ordning, och under Kategorier kan du hitta program efter genrer. I sökfältet kan du skriva in titlar, ämnen och kategorier. Det går även att filtrera sökresultatet.

Hur länge finns programmen tillgängliga?

Programmen finns tillgängliga i UR Play så länge som UR har rättigheter att publicera dem på webben. Vanligtvis finns programmen tillgängliga under en femårsperiod. Om du saknar ett program så kan det också bero på att våra rättigheter för att visa ett program har upphört, till exempel gäller det vissa inköpta program. Ibland har UR bara rätt att visa program på webben i Sverige, vilket innebär att du som befinner dig utanför landets gränser inte kan se eller lyssna på programmet.

Textning

Programmen textas på svenska och ibland även på andra språk. Du väljer om du vill se textningen eller inte och du kan byta språk, genom att klicka på T:et (T som i textning) i nedre högra hörnet i spelarfönstret.

Fler sätt att använda UR Play

UR Play finns även som app för din mobil, surfplatta eller Apple TV. Du hittar appen där appar finns. Du kan även se och lyssna på våra program med hjälp av Chromecast och Airplay.

Jobbar du i skolans värld?

På UR Play finns det program som är särskilt anpassade för att användas i klassrummet eller utbildningssyfte. Du hittar program för olika ämnen och årskurser, många av dem har även ett tydligt pedagogiskt syfte, lärarhandledningar och arbetsblad.

Vanliga frågor

I vår kunskapsbank hittar du svar på vanliga frågor och information om det mesta som rör UR. Du kan självklart också kontakta oss via mejl och telefon, vi svarar vanligtvis inom en arbetsdag.

Vill du veta mer om UR?

Läs mer om UR:s uppdrag och verksamhet på UR.se.