Hoppsan!

UR Play stödjer inte helt och hållet den webbläsare du använder. Det kan tyvärr påverka din användarupplevelse.

Om UR Play

Om UR Play

Lär dig något nytt!

UR Play är playtjänsten för dig som vill lära dig något nytt! UR Play innehåller dokumentärer, fakta- och utbildningsprogram samt föreläsningar som är både underhållande och lärorika.

Hitta program

STARTSIDAN hittar du bland annat de mest aktuella och populära programmen. Under ALLA PROGRAM ligger allt sorterat i alfabetisk ordning, och under KATEGORIER kan du söka program efter genrer. I sökfältet kan du skriva in titlar, ämnen och kategorier. Det går även att filtrera sökresultatet.

Hur länge finns programmen tillgängliga?

Programmen finns tillgängliga i UR Play så länge som UR har rättigheter att publicera dem på webben. Vanligtvis finns programmen tillgängliga i sex månader efter sändning i tv eller radio. Om du saknar ett program så kan det också bero på rättigheter, till exempel gäller det vissa inköpta program. Ibland har UR bara rätt att visa program på webben i Sverige, vilket innebär att du som befinner dig utanför landets gränser inte kan se programmet.

Textning

Programmen textas på svenska och ibland även på andra språk. Du väljer om du vill se textningen eller inte och du kan byta språk, genom att klicka på T:et (T som i textning) i nedre högra hörnet i spelarfönstret.

Fler sätt att titta på UR Play

UR Play finns även som app för din mobil, surfplatta eller Apple TV. Du hittar appen där appar finns. Du kan även se våra program med hjälp av Chromecast och Airplay.

Är du lärare?

UR Skola hittar du fler av UR:s program som är särskilt anpassade för att användas i klassrummet eller i en utbildning. Där kan du hitta program för olika ämnen och årskurser, många av dem har även lärarhandledningar. Vanligtvis finns programmen på UR Skola tillgängliga i fem år efter sändning i tv eller radio.

Kontakta oss

Här hittar du alla våra uppgifter om du vill komma i kontakt med oss Kontakta oss.

Om UR

Läs mer om UR:s uppdrag och verksamhet på UR.se.