series

UR Samtiden - Tällberg Forum 2012

• Högskola

• Teknik

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Vad blir det till middag? Mat till nio miljarder

Om programmet

Samtal om den globala matförsörjningen. Mat är å enda sidan svåra friktionsytor i världsekonomin. Och å andra sidan något som tillverkas precis intill oss. Hur ser detta både enkla och komplicerade system ut, och vilka effekter har det på mänskligheten nu och framöver? Kan matindustrijättarna producera mat på hållbart vis? Hur ser matsituationen i Kenya ut? Medverkande: Philippe Vandenbroeck, scenario- och planeringsrådgivare för företag och myndigheter i Bryssel; Jan Kees Vis från multinationella livsmedelsbolaget Unilever; Pete Ondeng, affärsstrateg vid East Africa leadership institute i Kenya; Franz Fischler, politiker, agronom och tidigare EU-kommisionär; Marie Valentine Florin, biträdande generalsekreterare vid International risk governance council i Schweiz; Ngolia Kimanzu, jordbruksansvarig på Kooperation utan gränser; Jason Drew, entreprenör och jordbrukare i Sydafrika. Moderator: Rebecca Oliver. Inspelat i Tällberg i juni 2012. Arrangör: Tällberg foundation.

Ämnesord:
Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Förvaltning, Hållbar utveckling, Livsmedelsförsörjning, Nationalekonomi, Samhällsplanering, Samhällsvetenskap
Produktionsår
2012
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Ekonomi

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program