Till huvudinnehåll
series

Tänk till med Ison, Emilia & Tiffany

• Gymnasieskola

• Samhällskunskap

Programbild

Detta program finns tillgängligt under UR Access!

Läs mer om UR Access och hur du tar del av programmet

Daniel Paris, dag 1-4

Daniel, Ison och Emilia diskuterar miljöförstöring, klimatkompensation, köttkonsumtion, miljömärkningar och greenwashing. Miljöfrågan är viktig för många men samtidigt fortsätter folk ta bilen till jobbet och flyga till Maldiverna på semester. Hur mycket är vi beredda att offra för miljöns skull? Köttindustrin beräknas av forskare ligga bakom en fjärdedel av utsläppen av växthusgaser. Ändå har dieter som GI och LCHF, där väldigt mycket kött ingår, blomstrat parallellt med miljödebatten. Hur kommer det sig? Daniel ringer till privatpersoner och erbjuder billig el, som kommer från nedlagda brunkolsverk och kärnkraftverk. Han säger att elen är märkt med företagets egen märkning "miljöblomman". Hur vet man att miljösymbolerna håller vad de lovar?