


Njutning
Vad är njutning och hur fungerar våra belöningssystem, dopamin och oxytocin? Varför njuter vissa av att utsätta sig för risker? Programledaren Brita Zackari och kemiprofessor Ulf Ellervik undersöker vad njutning är. De besöker bland annat en chokladfabrik och träffar Martin Agerstig från Rackartygarna som tävlar i så kallat "dödshopp". Vi får också lära oss om varför den första tuggan på en ostmacka alltid är den godaste.
Finns även som Teckenspråkstolkat · Utan tolkning
Om programmet
Ämnesord:
Fysiologisk psykologi, Kemi, Känslor, Medicin, Medicinsk kemi, Njutning, Psykologi
Produktionsår:
2016
Tillgänglig till:
30 juni 2023
Pedagogiskt syfte
Utbildningsnivå:
Gymnasieskola, Grundskola 7-9
Skolämne:
Kemi, Kemiska processer i kroppen
Arbetsmaterial
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud