Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Bioteknik för hållbarhet i jordbruket

Forskare berättar om framtidens miljövänliga odling.

• Högskola

• Biologi, Djur och natur, Miljö

Programbild

Genmodifierad GI-potatis

Hur kan man med bioteknik göra potatis nyttigare och grönare ur ett miljöperspektiv? Forskaren Mariette Andersson på Sveriges lantbruksuniversitet har tagit fram en potatis med lågt glykemiskt index och berättar här om det. Målet är att ta fram en ny King Edward som är resistent och inte behöver besprutas så mycket som dagens matpotatis. Inspelat den 11 april 2016 på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i Stockholm. Arrangör: Mistra Biotech.

Om programmet

Ämnesord:

Biologi, Genetik, Genmodifierade livsmedel, Naturvetenskap, Potatisväxter, Transgena växter

Produktionsår:

2016

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • föreläsare:

    Mariette Andersson

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Miljö

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program