Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Bioteknik för hållbarhet i jordbruket

Forskare berättar om framtidens miljövänliga odling.

• Högskola

• Biologi, Djur och natur, Miljö

Programbild

Bioteknik i matproduktion

Matproduktionen har förbättrats sedan 1960-talet och mycket har hänt i effektiviseringen av jordbruket och inom selektiv avel. Professor Dirk-Jan de Koning föreläser om genomisk selektion. Det handlar om att identifiera och välja ut markörer som kan kopplas till gener för egenskaper som är intressanta att förbättra. Han menar att genomik är nyckeln till att öka livsmedelsproduktionen på ett hållbart sätt. Inspelat den 11 april 2016 på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i Stockholm. Arrangör: Mistra Biotech.

Om programmet

Ämnesord:

Biologi, Genetik, Genmodifierade livsmedel, Livsmedelsindustri, Naturvetenskap

Produktionsår:

2016

Tillgänglig till:

30 juni 2022

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Dirk-Jan de Koning

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Genetik och genteknik

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program