

Ätbart och oätbart
Om programmet
Innebär klimathotet att vi tvingas flytta gränsen för vad som är tänkbart att servera till middag? Matskribenten Lisa Förare Winbladh förklarar här varför vi inte äter insekter trots att det vore ett rationellt val. Här handlar det mest om att vi måste förändra de mentala smaklökarna och acceptera att äta det som kryper och krälar, säger hon. Inspelat i Apelrydsskolans konsertsal, Båstad, den 4 augusti 2016. Arrangör: Axfoundation.
- Ämnesord:
- Dryck, Insekter, Kosthåll, Mat, Matvanor
- Produktionsår
- 2016
- Talat språk
- Svenska
- Undertexter
- Svenska
- Föreläsare
- Lisa Förare Winbladh
Dela programmet
Pedagogiskt syfte
- Utbildningsnivå:
- Högskola
- Ämne:
- Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial