series

UR Samtiden - Människans natur 2016

Seminarium om gränser: geografiska och mentala, synliga och osynliga.

• Högskola

• Samhällskunskap

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Ätbart och oätbart

Om programmet

Innebär klimathotet att vi tvingas flytta gränsen för vad som är tänkbart att servera till middag? Matskribenten Lisa Förare Winbladh förklarar här varför vi inte äter insekter trots att det vore ett rationellt val. Här handlar det mest om att vi måste förändra de mentala smaklökarna och acceptera att äta det som kryper och krälar, säger hon. Inspelat i Apelrydsskolans konsertsal, Båstad, den 4 augusti 2016. Arrangör: Axfoundation.

Ämnesord:
Dryck, Insekter, Kosthåll, Mat, Matvanor
Produktionsår
2016
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Lisa Förare Winbladh

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Ämne:
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial