Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - The conference 2016

• Högskola

• Information och media, Internet och digitala medier, Samhällskunskap

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Matens framtid

Hur kan vi bättre förstå måltidens psykologi? Charles Spence, professor vid University of Oxford, ger här några exempel på hur teknologi kan förstärka matupplevelsen. Isha Datar, vd New Harvest, berättar om framgångarna med att framställa ägg, kött och mjölk med hjälp av olika sorters celler. Arielle Johnson, forskningschef på restaurangen Noma i Köpenhamn, berättar om samarbetet mellan henne och kockarna för att ta fram och förstärka olika smaker ur olika sorters köksavfall och rester med hjälp av ny teknik, kokkonst, forskningsmetoder och intuition. Inspelat den 17 augusti 2016 på Slagthuset, Malmö. Arrangör: Media Evolution.

Om programmet

Ämnesord:

Dryck, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Mat, Teknik

Produktionsår:

2016

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Charles Spence, Arielle Johnson, Isha Datar