series

UR Samtiden - EAT 2017

Om global hållbarhet, klimatförändringar och hälsa.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö och hållbarhet, Hållbar utveckling

Programbild

Det verkliga priset på mat

Om programmet

Vi måste undvika att slänga ut bebisen - den gräsätande kon - med badvattnet när vi pratar om hållbar och näringsrik mat, säger Patrick Holden, som tror att den gräsätande kon kan vara en del av lösningen. Han är själv praktiserande bonde och jordbrukare och pionjär inom rörelsen för hållbar matproduktion. Inspelat den 13 juni 2017 på Clarion Sign i Stockholm. Arrangör: Eat Stockholm food forum.

Ämnesord:
Hållbart jordbruk, Kemisk industri, Kemisk teknik, Lantbruk, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Teknik
Produktionsår
2017
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska
Föreläsare
Patrick Holden

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Djur och natur, Miljö och hållbarhet

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program