Till huvudinnehåll
series

Kjellsorterat

Vart tar soporna vägen? Och hur gör vi miljövänligare val?

• Gymnasieskola

• Geografi, Naturresurser, varor och tjänster, Hem- och konsumentkunskap, Ekonomi och konsumtion, Miljö, Avfall och återvinning, Teknik, Renhållning och avfallshantering

Programbild
Programmet är ej tillgängligt på urplay.se

Matavfall

Mycket av maten som produceras i världen når aldrig tallriken, utan slängs. Eftersom det tär på jordens resurser att producera mat, ger det en stor klimatpåverkan i alla led. Kjell Eriksson träffar Anna Richert som är matexpert på WWF. Hon ger hållbara tips hur man kan tänka kring mat. I Högdalen visas Kjell runt i underjorden och får smaka på rymdsallad. Och på Tekniska verken i Linköping gör man biogas av matavfallet.

Om programmet

Ämnesord:

Avfallshantering, Källsortering, Matavfall, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Teknik, Teknisk hygien

Produktionsår:

2018

Talat språk:

Svenska

  • Reporter:

    Kjell Eriksson

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola

Skolämne:

Geografi, Naturresurser, varor och tjänster, Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Avfall och återvinning, Teknik, Renhållning och avfallshantering

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program