
Uppfinningarnas århundrade
28 min · Max 1800-tal · Tåget, telegrafen och telefonen revolutionerade kommunikationen.
Mycket av maten som produceras i världen når aldrig tallriken, utan slängs. Eftersom det tär på jordens resurser att producera mat, ger det en stor klimatpåverkan i alla led. Kjell Eriksson träffar Anna Richert som är matexpert på WWF. Hon ger hållbara tips hur man kan tänka kring mat. I Högdalen visas Kjell runt i underjorden och får smaka på rymdsallad. Och på Tekniska verken i Linköping gör man biogas av matavfallet.
Avfallshantering, Källsortering, Matavfall, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Teknik, Teknisk hygien
2018
Gymnasieskola
Geografi, Naturresurser, varor och tjänster, Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Avfall och återvinning, Teknik, Renhållning och avfallshantering
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud