Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Vetenskapsfestivalen 2018

Föreläsningar från Vetenskapsfestivalen 2018 i Göteborg.

• Högskola

• Biologi, Genetik och genteknik, Kemi, Teknik

Programbild

Livsmedelsförpackningar

Om programmet

Hur stor är risken att kemikalier från plastförpackningar läcker in i mat? Thomas Backhaus, Bethanie Carney Almroth och Åsa Arrhenius diskuterar risker för konsumenterna med förpackade livsmedel. Inspelat den 21 april 2018 på Göteborgs universitet. Arrangör: Vetenskapsfestivalen.

Ämnesord:
Dryck, Farliga ämnen, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Mat, Plaster, Plastförpackningar, Plastindustri, Teknik
Produktionsår
2018
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska
Medverkande
Bethanie Carney Almroth, Åsa Arrhenius, Thomas Backhaus

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Högskola
Skolämne:
Kemi, Kemikalier i hem och samhälle, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program