Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Eat 2019

Experter, forskare och aktivister föreläser på EAT 2019.

• Allmänbildande

• Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Så uppnår vi hållbar matproduktion i praktiken

En hamburgerrestaurang lyckas minska sin försäljning av rött kött med över 25 procent på fyra år och en skola i Storbritannien har halverat försäljningen av ko- och lammkött. Det är några av de goda exempel som ges i denna paneldiskussion med fokus på hur den senaste forskningen ska omvandlas till praktik. Panelen består av Nigel Topping, Gerbrand Haverkamp, Daniel Vennard och Katrine Schjønning. Inspelat den 12 juni 2019 på Annexet i Stockholm. Arrangör: EAT Stockholm food forum.























Om programmet

Ämnesord:

Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Hållbar utveckling, Hållbart jordbruk, Köttproduktion, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Matvanor, Miljöfrågor, Nationalekonomi, Naturvetenskap

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Nigel Topping, Gerbrand Haverkamp, Daniel Vennard, Katrine Schjønning

  • Moderator:

    Vanessa Hauc

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Hållbar utveckling

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program