Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Nötkreatur, biologisk mångfald och klimat

Föreläsningar och samtal från seminariet Sanning och konsekvens.

• Allmänbildande

• Biologi, Djur och natur, Miljö

Programbild

Detta program finns tillgängligt under UR Access!

Läs mer om UR Access och hur du tar del av programmet

Nötkreatur och klimatet

Kor släpper ut metangas som påverkar klimatet, men problemet är mer komplext än så när man tittar på köttindustrin som helhet. Per Bodin från Jordbruksverket berättar. Inspelat på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, Stockholm, den 24 oktober 2019. Arrangör: Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien i samarbete med Landsbygdsnätverket och SLU.

Om programmet

Ämnesord:

Hållbar utveckling, Klimatförändringar, Köttproduktion, Lantbruk, Nötkreatur, Nötkött

Produktionsår:

2019

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Per Bodin