series

Vår digitala planet

Om den största samhällsförändringen sedan industrialiseringen.

• Folkhögskola / Studieförbund, Gymnasieskola

• Information och media, Internet och digitala medier

Programbild

Livet med skärmarna

Om programmet

Vi lever en allt större del av våra liv genom skärmar. För varje år lägger vi ytterligare 20 minuter om dagen på att umgås med dem. Även om många kan tycka att skärmarna tar lite för mycket av vår uppmärksamhet i anspråk finns inga tecken som tyder på att utvecklingen kommer stanna av. Alla de stora teknikbolagen förbereder sig just nu på övergången till vad som tros bli näst steg i den digitala utvecklingen; smarta glasögon och linser, där den verkliga och digitala världen blandas framför vår blick. Hur påverkas vi när allt fler av våra aktiviteter flyttar till digitala arenor?

Ämnesord:
Digitala medier, Digitalisering, IT, Informationsteknik, Mobiltelefoner, Smartphones, Sociala medier, Virtuell verklighet
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
30 juni 2025
Talat språk
Engelska, Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Syftet är att öka kunskaperna om digitaliseringens betydelse: till exempel hur samhällsförhållanden och livsvillkor formas av olika intressen och aktörer. Men också att skapa förståelse för det demokratiska samhället, utveckla förmåga att analysera samhällsfrågor och stärka ett kritiskt förhållningssätt. Serien kompletteras av ett antal kortare webbklipp. Till de tre huvudprogrammen finns handledningar med övningar som tydligt förankrar till kurs- och ämnesplaner.

Utbildningsnivå:
Folkhögskola / Studieförbund, Gymnasieskola
Skolämne:
Information och media, Internet och digitala medier

Kompletterande program

Liknande program