
Fårkött
Avsnitt 1 · 28 min · Norrmän kastar över 35 miljoner kilo kött varje år.
Norska hushåll kastar 65 miljoner bröd varje år - en katastrof för planeten, säger kocken Christer Rødseth. På lång sikt är det inte hållbart att använda en kvadratmeter majsfält för att göra en limpa, när vi vet hur mycket som kastas. Freestyleåkaren Tiril Sjåstad får besök av Christer och ser vad som händer med bröd och bakverk som inte säljs i livsmedelsbutiker. Christer visar också hur torrt bröd kan vara riktigt bra, och tillsammans gör de en plan för hur de kan rädda bröd från att hamna i soptunnan.
Agenda 2030 , Bröd, Hållbar livsstil, Hållbar utveckling, Livsmedel, Matavfall, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Norge
2019
30 juni 2025
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Miljö, Avfall och återvinning, Hållbar utveckling
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud