Till huvudinnehåll
series

Uppdrag framtid - syntolkat

Låt dig inspireras av unga miljöhjältar från hela Sverige! Säsong 1.

• Grundskola F-3

• Miljö, Avfall och återvinning, Föroreningar och miljögifter, Hållbar utveckling, Klimatförändringar

Programbild

Alve bakar kakor för världens fattiga

10-åriga Alve i Bredbyn bakar kakor till Radiohjälpens insamling Världens barn, och har som mål att på ett år sälja 10 000 drömmar! Genom insamlingarna vill Alve bidra till en bättre värld för barn som lever i fattigdom. Vi träffar även uppfinnaren Petra Wadström som uppfunnit Solvatten, en dunk som renar smutsigt vatten med hjälp av solen. Tillgång till rent vatten har en stor nytta för familjer som lever i fattigdom, samtidigt som det bidrar till ett bättre klimat och miljö.

Finns även som Teckenspråkstolkat · Utan tolkning

Om programmet

Ämnesord:

Fattiga barn, Fattigdom, Frivillig hjälpverksamhet, Hållbar utveckling, Insamlingar, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Uppfinnare, Vattenrening, Välgörenhet

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Petra Wadström

Pedagogiskt syfte

Om hållbar utveckling för lågstadiet med fokus på åk 3. Uppdrag framtid syftar till att lära barn om hållbar utveckling samt inspirera till handlingskraft att påverka sin egen närmiljö och framtid. Serien är kopplad till skolans värdegrund och uppdrag, där eleverna genom ett miljöperspektiv ska ges möjlighet att ta ansvar både för sin egen miljö och skaffa sig ett förhållningssätt till de globala miljöfrågorna. Varje avsnitt är kopplat till några av FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling samt det centrala innehållet i flera ämnens kursplaner.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Miljö, Hållbar utveckling, Samhällskunskap, Barns rättigheter, Ekonomi

Liknande program