Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Föreläsningar från Mittuniversitetet

Föreläsningar om allt från krisberedskap till granbarkborrar.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap

Programbild

Tack för maten - fyra recept för ett hållbart livsmedelssystem

Mer än 820 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat. Samtidigt stressas vår planet av våra matvanor och västvärldens resursslöseri. Hur kan vi öka matproduktion genom att äta insekter och hur kan design göra skillnad? Ett utbildningssamtal över ett bord dukat med insektsmat mellan Henrik Haller, universitetslektor i ekoteknik, och Anna-Sara Fagerholm, universitetslektor i grafisk design. Inspelat den 6 maj på campus Sundsvall, Mittuniversitetet. Arrangör: Mittuniversitetet.

Om programmet

Ämnesord:

Ekonomi, Ekonomiska förhållanden, Finansväsen, Hållbar utveckling, Hållbart jordbruk, Insekter, Livsmedelsförsörjning, Matvanor, Nationalekonomi, Ätbara insekter

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Anna-Sara Fagerholm, Henrik Haller

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Djur och natur, Hem- och konsumentkunskap

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program