Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Nyfiken på Nobelpriset

Samtal från Nobelprismuseet.

• Allmänbildande

• Samhällskunskap

Programbild

Nyfiken på Nobelmenyn

Att ta fram och producera en Nobelmeny är ett projekt utöver det vanliga. Lotta Jeppsson från Nobelprismuseet berättar om hur det går till när en Nobelmeny skapas. Varje år tilldelas en kock, en konditor och en sommelier det prestigefyllda uppdraget. Detta kräver ett stort engagemang, exakt noggrannhet och ihärdighet. Inspelat den 26 mars 2021 på Nobelprismuseet i Stockholm. Arrangör: Nobelprismuseet.
































Om programmet

Ämnesord:

Kockar, Kulturell verksamhet, Nobelfester, Vetenskaplig verksamhet

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Lotta Jeppsson

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Samhällskunskap

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar medprogram och pedagogiskt material

Liknande program