Programbild

En nypa salt

Om programmet

Det är få livsmedel som varit så omdebatterade som saltet. Att äta för mycket salt har länge ansetts farligt för hälsan. Vad händer med saltet inne i vår kropp när vi ätit det? Vilken nytta gör det? Och hur mycket bör vi äta för att må bra? Vi får träffa forskare, dietister, kockar och salttillverkare som berättar om sin syn på saltet.

Ämnesord:
Hälsa, Kemi, Medicin, Naturvetenskap, Oorganisk kemi, Salt, Samhällsmedicin, Socialmedicin
Produktionsår
2020
Tillgänglig till
31 december 2023
Internationell titel
Pass the salt
Talat språk
Engelska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:
Allmänbildande
Skolämne:
Biologi, Kropp och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med program och pedagogiskt materialLänken öppnas i ny flik

Liknande program