Till huvudinnehåll
Programbild

En nypa salt

Det är få livsmedel som varit så omdebatterade som saltet. Att äta för mycket salt har länge ansetts farligt för hälsan. Vad händer med saltet inne i vår kropp när vi ätit det? Vilken nytta gör det? Och hur mycket bör vi äta för att må bra? Vi får träffa forskare, dietister, kockar och salttillverkare som berättar om sin syn på saltet.

Om programmet

Ämnesord:

Hälsa, Kemi, Medicin, Naturvetenskap, Oorganisk kemi, Salt, Samhällsmedicin, Socialmedicin

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

31 december 2023

Internationell titel:

Pass the salt

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Kemi, Maten och hälsan

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program