Till huvudinnehåll
series

UR Samtiden - Samisk och arktisk gastronomi

Ett seminarium om arktisk och samisk mat.

• Allmänbildande

• Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Programbild

Den arktiska matens framtid

Även om Arktis redan är en viktig livsmedelsproducerande region, har den inte uppfyllt sin fulla potential. Professor Michael Hall, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, förklarar hur regionen ska bli bättre på att ta vara på den samiska och arktiska gastronomins marknadsvärde. Inledning av Carita Bengs. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).

Om programmet

Ämnesord:

Etnologi, Framtidsfrågor, Kosthåll, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi

Produktionsår:

2022

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    Michael Hall

  • Medverkande:

    Carita Bengs

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program