
Insjöfiske - Guollebivdu - jávrebivdu
11 min · Projektet ska dela traditionell kollektiv kunskap om samisk kultur.
Även om Arktis redan är en viktig livsmedelsproducerande region, har den inte uppfyllt sin fulla potential. Professor Michael Hall, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap, förklarar hur regionen ska bli bättre på att ta vara på den samiska och arktiska gastronomins marknadsvärde. Inledning av Carita Bengs. Inspelat den 4 oktober 2021. Arrangörer: Várdduo - Centrum för samisk forskning, Institutionen för kost- och måltidsvetenskap vid Umeå universitet, Arktiskt centrum vid Umeå universitet (Arcum).
Etnologi, Framtidsfrågor, Kosthåll, Livsmedelsförsörjning, Livsmedelsindustri, Matkultur, Samer, Samisk matlagning, Socialantropologi
2022
30 juni 2024
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud