series

Vi obehöriga

En dokumentärserie om unga personer som hamnat i utanförskap.

• Gymnasieskola

• Biologi, Kropp och hälsa, Samhällskunskap, Arbetsmarknad och arbetsliv, Individer och gemenskaper, Lag och rätt

Programbild

Omstart

Finns även som Syntolkat

Om programmet

Del 3 av 4. Rodney och hans mamma träffar en terapeut för att prata om hans självmordsförsök. I samtalet kommer det fram att hans mamma skickade tillbaka Rodney till Uganda när han var 13 år för att hon var orolig för hans liv. Chanel har fått en ny handläggare på kommunen som ska försöka hjälpa henne men hon dyker inte upp på deras möten. Tindra är nästan klar med sin första termin på en utbildning på flera år. Hon har fått en bästa vän i klassen och hon ser hoppfullt på framtiden. Chanel hör till slut av sig. Hon har blivit vräkt från sin lägenhet och har varit hemlös ett tag. Men av en slump träffar hon en gammal fosterhemsförälder som kanske kan hjälpa henne bort från gatan.

Ämnesord:
Alkoholism, Barn och ungdom, Kriminalitet, Samhällsvetenskap, Skolnärvaro, Social omsorg, Sociala frågor, Socialt arbete med ungdomar, Sociologi, Ungdomar, Utanförskap
Produktionsår
2024
Tillgänglig till
30 juni 2028
Talat språk
Svenska
Undertexter
Svenska

Pedagogiskt syfte

Syftet är att skildra konsekvenserna för unga som av olika anledningar inte har kunnat gå klart grundskolan, men också visa på insatser som görs för att hjälpa ungdomarna. Serien riktar sig såväl till ungdomar och skolpersonal som till socionomer och socionomutbildningar.

Utbildningsnivå:
Gymnasieskola
Skolämne:
Biologi, Kropp och hälsa, Samhällskunskap, Arbetsmarknad och arbetsliv, Individer och gemenskaper, Lag och rätt

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Läs mer om hur vi arbetar med pedagogik och arbetsmaterial

Liknande program