Till huvudinnehåll
seriesimage

Hotellpraktikanterna

Nio 18-åringar från hotell- och restaurangprogrammet ska under två intensiva veckor praktisera och bo på ett fyrstjärnigt hotell i Stockholm. Den som presterar bäst vinner en betald traineetjänst på hotellet. Kraven från hotelledningen och handledarna är nästan lika stora som på vilken anställd som helst, men även om praktikanterna anstränger sig är det tydligt hur de hellre väljer att festa än att vara pigga till nästa arbetsdag. De försover sig, snackar skit om varandra och sina arbetskollegor, ljuger och blottar sina fördomar - kort sagt har dålig koll på hur man beter sig på en arbetsplats. Under veckorna lär vi känna de nio vitt skilda ungdomarna och ser hur de utvecklas både yrkesmässigt och personligt.

Programbild

Detta program finns tillgängligt under UR Access!

Läs mer om UR Access och hur du tar del av programmet

Nio praktikanter, nio drömmar

Praktikanterna anländer till hotellet och får för första gången träffa varandra, hotelldirektören Marcus, hans "högra hand" Tess och handledarna. Praktikanterna blir utplacerade på olika avdelningar på hotellet såsom receptionen, restaurangen, baren och konferensen och blir varse vilka krav som kommer ställas på dem. Filip börjar praktikperioden med att försova sig och får en tillsägelse från kökspersonalen. Oscar som vill bli kock får en tuff start i köket när han tappar ut alla grönsaker på golvet. Skånske Carl-Martin som drömmer om att bli hotellchef trivs på konferensavdelningen. Isabella som även hon har stora hotelldrömmar blir rejält besviken när hon får börja med att städa hotellrum. Smålänningen Alexander som bara kan blanda drinken mojito, blir placerad i baren och får lära sig att inte enbart charm räcker för att jobba i en bar. Några av killarna har svårt att acceptera Carl-Martin och har dessutom varit i hans väskor och stulit hans whisky. Hotelldirektören Marcus rycker in och killarna får prata ut. Del 1 av 5.