Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Vuxna som mobbar vuxna

Utstötning, kränkande behandlingar och mobbning på arbetsplatsen drabbar många svenskar. Den anställda kan drabbas av posttraumatisk stress och lida i åratal efter att anställningen upphört. Vid detta seminarium om vuxenmobbning får vi höra berättelser och beskrivningar av hur svårt det är att få hjälp och hävda sin rätt. Med bland andra journalisten Maciej Zaremba, överläkaren i psykiatri Per Borgå och Kerstin Roslind som ger en personlig berättelse. Inspelat 25 januari 2011 på Kalmar teater, arrangerat av Galleri Monica Strandberg.

Programbild

Så säkras god arbetsmiljö

Med aktiva förebyggande åtgärder kan arbetsgivare motverka mobbning på arbetsplatsen och därmed bidra till god hälsa hos de anställda, samtidigt som man ökar lönsamheten. Det säger Roland Flaig, som är personalchef. I denna föreläsning ger han tips på hur man kan säkra en god psykosocial arbetsmilljö och försäkra sig om att de anställda mår bra.

Om programmet

Ämnesord:

Arbete, Arbetsmarknad, Arbetsmiljö, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Sociala relationer, Socialpsykologi, Sociologi, Vuxenmobbning

Produktionsår:

2011

Tillgänglig till:

30 juni 2022

Talat språk:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Samhällskunskap, Arbetsmarknad och arbetsliv, Värdegrund, Mobbning

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program