Till huvudinnehåll
seriesimage

Barnaministeriet Dokumentär

Vi skildrar barns och ungas livsvillkor i spännande reportageform. Alla program har ett tydligt barnperspektiv men kan skildra såväl personer som tendenser, fenomen eller vara kritiskt grävande. Tretton bearbetade program från 2011 och 2012.

Programbild

Detta program finns tillgängligt under UR Access!

Läs mer om UR Access och hur du tar del av programmet

Jag växte upp i en sekt

Den 32-årige reportern Daniel Breece växte upp i den kristna sekten Hosianna under 1980-talet. Sekten fokuserade på demoner, andevärlden och tungomålstal. Gruppen var sluten, ledarna skulle lydas och inte ifrågasättas och tionde skulle betalas. Det mesta i den vanliga sinnliga världen var synd: musik, det motsatta könet och sex. Den som var sjuk eller inte var framgångsrik var svag i tron. De interna kraven ledde till att människor mådde väldigt dåligt. Till slut kollapsade sekten i ekonomiskt och mänskligt moras. Vi är med när Daniel träffar sin mor, sina klasskompisar och en avhoppare från sekten. Dessutom konfronterar han sektledaren med frågor om varför det blev som det blev.

Om programmet

Ämnesord:

Barn som far illa, Frikyrkosamfund, Hosiannaförsamlingen, Kristendomen, Kristna samfund, Reformrörelser, Religion, Sekter

Produktionsår:

2012

Talat språk:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Religionskunskap, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program