Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Muslimsk identitet och media

Hur påverkas den europeiska muslimska identiteten av media? Vilken roll har framväxten av internet spelat i den mediabild som formats? Det här är exempel på två centrala frågor som belyses i ett seminarium som gästas av flera världskända talare som refererar till sina egna erfarenheter och sin forskning på området. Originaltitel: The role of the media in the creation of Muslim identities in Europe and the USA. Inspelat i mars 2013. Arrangör: British Council och Södertörns högskola.

Programbild

Muslimen i populärkulturen

John L Esposito, professor i religionsvetenskap vid Georgetown University i USA, är känd för att ha agerat rådgivare åt både amerikanska och asiatiska regeringar. Han är också författare till flera böcker om islam som finns översatta till svenska. Här berättar han hur populärkulturen formar vår bild av muslimer. Inspelat i mars 2013. Arrangör: British Council och Södertörns högskola.

Om programmet

Ämnesord:

Identitet (religion), Islam, Masskommunikation, Massmedia, Muslimer, Muslimer i massmedia, Populärkultur, Religion, Religionshistoria

Produktionsår:

2013

Tillgänglig till:

30 juni 2022

Talat språk:

Engelska

Undertexter:

Svenska

  • Föreläsare:

    John L Esposito

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Högskola

Skolämne:

Information och media, Massmedia, Religionskunskap, Islam

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program