
Kommunikation i särskolan
22 min · Hur arbetar pedagogerna på gymnasiesärskolan med bilder och symboler?
Den som har utvecklingsstörning, hjärnskada eller demenssjukdom kan behöva kognitivt stöd - stöd som gör det möjligt att bättre förstå och hantera sin vardag och omvärld. Arbetsterapeuter, läkare, specialpedagoger och forskare berättar om vad som kan göra livet lättare bland annat i form av insatser och produkter. Idag sker utveckling inom allt fler områden som psykiatri, neuropsykiatri, demensvård. Föreläsningar från FKS inspirationsdagar på ABF i Stockholm. Inspelat 10-11 mars 2014. Arrangör: Föreningen för kognitivt stöd.
Jessica Ericsson, kommunikationspedagog på Sundstagymnasiet i Karlstad, menar att en bra kommunikativ miljö resulterar i en tillgänglig miljö och ett kognitivt stöd för särskoleeleverna. På Sundstaskolans gymnasiesärskola arbetar pedagogerna med bilder och symboler som finns i form av vägledningsskyltar överallt på skolan och även i elevernas kommunikationshjälpmedel och scheman. Från FKS inspirationsdagar på ABF i Stockholm 10-11 mars 2014. Arrangör: Föreningen för kognitivt stöd.
Elever med särskilda behov, Gymnasiesärskolan, Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning, Undervisning, Visuell kommunikation
2014
30 juni 2021
Högskola
Pedagogiska frågor, Kvalitetsarbete och skolutveckling, Specialpedagogik
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud