Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Nyfikenhet och förundran

Författaren och evolutionsbiologen Richard Dawkins är känd för sina starka åsikter om religion, vetenskap och kultur. Här samtalar han med Björn Ulvaeus om vetenskap, fakta och den samtida nyhetsrapporteringen. Medverkar gör också fysikprofessorerna Max Tegmark och Ulf Danielsson som möts i ett samtal om kosmologi. Moderator: Christer Sturmark och Björn Ulvaeus. Inspelat den 12 december på Cirkus i Stockholm. Arrangör: Fri Tanke förlag och Kungliga Vetenskapsakademin.

Programbild

Två sorters kosmologi

Ulf Danielsson är professor i teoretisk fysik och författare till boken "Mörkret vid tidens ände". Max Tegmark är professor i fysik och författare till "Vårt matematiska universum". De två möts i ett stjärnspäckat samtal om kosmologi, matematik och fysik. Moderator: Christer Sturmark. Inspelat den 12 december på Cirkus i Stockholm. Arrangör: Fri Tanke förlag och Kungliga Vetenskapsakademin.

Om programmet

Ämnesord:

Astronomi, Fysik, Inflationsteorin (astronomi), Kosmologi, Kvantteori, Matematik, Matematisk fysik, Naturvetenskap, Strängteori, Teoretisk fysik, Universum

Produktionsår:

2016

Tillgänglig till:

30 juni 2022

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Ulf Danielsson, Max Tegmark

  • Moderator:

    Christer Sturmark

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Fysik, Astronomi, Matematik

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program