Till huvudinnehåll
seriesimage

Skolpojkarna

Vi följer lärare och elever i en högstadieskola i Karlskoga. På Skrantaskolan får pojkarna sämre betyg än flickorna. Utmaningarna är många för både lärare och elever och pojkarna kämpar med motivationen. Vi är med under deras sista år i grundskolan och följer deras motgångar, framgångar och framtidsdrömmar. Vad ligger till grund för resultaten och hur ser det ut i klassrummen? Här lyfts frågan om Sveriges framtid och skolans, politikernas och föräldrarnas roll för lärande och utveckling.

Serien finns även som Teckenspråkstolkat

Programbild

Pojkarna är lika bra

Att börja i nian. På Skrantaskolan i Karlskoga ligger pojkarna 55 poäng efter flickorna. Håkan får börja i årskurs nio med omprov från åttan och Alexander inser att hans trötthet ligger i vägen för hans ambitioner om att höja betygen. Före detta eleven Tom kommer till skolan för att motivera. Han menar att pojkar förväntas prestera sämre och att de måste stå emot det.

Finns även som Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Barn och ungdom, Betyg, Differentieringsproblem, Pedagogik, Pedagogisk psykologi, Pojkar, Samhällsvetenskap, Sociologi, Studiemotivation, Studieresultat, Undervisning, Unga män

Produktionsår:

2016

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska, Danska

0

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Lärarfortbildning

Skolämne:

Pedagogiska frågor, Värdegrund, Genus och jämställdhet

0

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program