
Du är vad du äter
57 min · UR Samtiden Tema · Kanske är det så att kroppens biologiska röst styr oss mer än vi anar?
En framtid där hälsosam, näringsrik och hållbar kost är tillgänglig och överkomlig för alla. Det är visionen Eat foundation har. Visionärer, revolutionärer, vetenskapsmän och innovatörer träffas för att diskutera global hållbarhet, klimatförändring, hälsa och uppmana till handling. De vill alla lösa vår tids största hälsoproblem och samtidigt bromsa de stora klimatpåfrestningarna på vår jord. Inspelat den 12-13 juni 2017 på Clarion Sign i Stockholm. Arrangör: Eat Stockholm food forum.
Matproduktionen är en gigantisk påfrestning på vår miljö. De globala hållbarhetsmålen från 2016 är närings- och matproduktionsrelaterade. Varje led i den globala näringskedjan måste bli mer hållbart. Eat:s grundare och president Dr. Gunhild A. Stordalen inleder konferensen EAT 2017. Inspelat den 12 juni 2017 på Clarion Sign i Stockholm. Arrangör: Eat Stockholm food forum.
Hållbar utveckling, Kemisk industri, Kemisk teknik, Livsmedel, Livsmedelsindustri, Miljöfrågor, Naturvetenskap, Teknik
2017
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling
Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.
Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud