Till huvudinnehåll
seriesimage

Barnsexhandel i världen

Barnsexhandel sker över hela världen och är ett växande problem. Den här serien består av korta program som vart och ett tar upp olika berättelser från drabbade barn, i olika delar av världen. Det är en av fattigdomens yttersta konsekvenser där de mänskliga rättigheterna kränks och barns och ungas rätt i enlighet med barnkonventionen inte följs. Serien visar också hur hjälporganisationer arbetar för att hjälpa barn som utsatts för sexhandel. Serien kan användas i både samhällskunskap och geografi.

Programbild

Afghanistans dansande pojkar

Av de ensamkommande barn som sökte asyl i Sverige 2016 var nästan en tredjedel från Afghanistan. Det kan finnas många skäl till att afghanska pojkar flyr. En orsak kan vara fenomenet bacha bazi och sexuella övergrepp i hemlandet, där pojkarna kan kidnappas eller säljas av sina föräldrar. Pojkarna kläs i kvinnokläder och tvingas dansa på fester. Efteråt händer det att männen bjuder på pojkarna som måste följa med den högstbjudande hem, där de ofta blir utsatta för våldtäkt. Många känner skam över det och vill själva inte berätta vad de varit med om.

Om programmet

Ämnesord:

Afghanistan, Barn som far illa, Ensamkommande barn, Flyktingbarn, Människohandel, Pojkar, Sexologi, Sexuella övergrepp mot barn

Produktionsår:

2017

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9, Gymnasieskola

Skolämne:

Geografi, Asien, Folk i andra länder, Samhällskunskap, Barns rättigheter, Ekonomi

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program