
Polisen Ulf
Avsnitt 1 · 28 min · Om arbetet som en av de sista integrationspoliserna i Sverige.
Hur fungerar den svenska demokratin i praktiken? I sex avsnitt skildras delar av det svenska samhället där man i sin yrkesroll arbetar med nya svenskar: polisen, arbetsmarknaden, försvaret, skolan, kommunen och civilsamhället. Visat ur tjänstemännens och de civila aktörernas perspektiv beskrivs de utmaningar de ställs inför. De vill stötta individer med att skapa en meningsfull och trygg framtid, men hamnar ofta i situationer där de ställs inför svåra beslut och avvägningar. I undervisningen kan man utgå från följande teman, antingen separat eller i kombination: svenskhet, interkulturalitet, integration, etik, makt, normkritik, solidaritet, mänskliga rättigheter, barnkonventionen och anställningsbarhet.
Serien finns även som syntolkat och teckenspråkstolkat
Finns även som syntolkat och teckenspråkstolkat
Ulf arbetar som integrationspolis i utsatta förorter i Göteborg. Genom empati och engagemang har han vunnit invånarnas förtroende. Han pratar med imamer och ensamkommande killar, han hjälper utsatta människor och han tvekar inte att höja rösten när han tycker att samhället gör fel mot individen. Ulf verkar för att skapa trygghet och öka förtroendet i områden där tilliten till myndigheter och rättsväsende är svag.
Demokrati, Immigration, Invandrare, Juridik, Polisarbete, Polisväsen, Politik, Rättsvetenskap, Samhällsvetenskap, Sociala frågor, Statskunskap, Sverige, Sveriges politik
2017
30 juni 2022
Folkhögskola / Studieförbund
Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Lag och rätt, Mänskliga rättigheter, Politik och statskunskap