Till huvudinnehåll
seriesimage

Ett särskilt dilemma

Om svåra situationer och dilemman man kan ställas inför om man arbetar inom LSS (lagen för stöd och service till vissa funktionshindrade) eller är anhörig till en person med en intellektuell funktionsnedsättning. I de tio första avsnitten kommer olika personalkategorier till tals. I avsnitten 11-20 är det familjemedlemmarnas tur. Samtalen leds av Sebastian Pawlowski från Mifforadio. Han har själv en intellektuell funktionsvariation.

Programbild

Vem ska göra jobbet?

Del 1 av 20. Madeleine Arle arbetar som aktivitetshandledare vid en daglig verksamhet som driver ett café. Verksamheten är frivillig för brukarna, och ibland händer det att de inte dyker upp. Det ställer till problem för Madeleine för då måste hon själv ta hand om alla beställningar. Sebastian pratar med henne om hur hon ska göra för att motivera brukarna, och vilka krav hon kan ställa på att de ska ta ansvar.


Om programmet

Ämnesord:

Ansvar, Arbete, Arbetsmarknad, Etik, Filosofi, Personer med funktionsnedsättning, Personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden, Personer med utvecklingsstörning, Samhällsvetenskap, Skyddad sysselsättning, Sociala frågor

Produktionsår:

2018

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

0
  • Programledare:

    Sebastian Pawlowski

  • Medverkande:

    Madeleine Arle

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Gymnasieskola

Skolämne:

Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

0

Liknande program