
Du är vad du äter
57 min · UR Samtiden Tema · Kanske är det så att kroppens biologiska röst styr oss mer än vi anar?
Vilken betydelse har matproduktionen för vårt ekosystem och hur kan vi producera mat på ett hållbart sätt så att vi mättar människor samtidigt som vi inte gör för stora ekologiska fotavtryck? Vilka utmaningar står vår matproduktion inför? Och hur påverkar klimatförändringar, överfiske och storskalig jordbruksproduktion vår tillgång och vårt behov av mat? Visionärer, forskare och klimatkämpar behandlar alla dessa viktiga frågor på EAT 2018. Inspelat på Annexet i Stockholm den 11-12 juni 2018. Arrangör: EAT Stockholm food forum.
Vad betyder mat för oss? Och hur ser framtidens mat ut? Gunhild A Stordalen, grundare av EAT, hälsar välkommen och berättar om sin barndoms matminnen. Hon pratar också om vad i vår matkonsumtion och produktion som måste förändras. Inspelat på Annexet i Stockholm den 11 juni 2018. Arrangör: EAT Stockholm food forum.
Dryck, Kulturarv, Mat, Miljöfrågor, Naturvetenskap
2018
Allmänbildande
Hem- och konsumentkunskap, Mat och hälsa, Miljö, Hållbar utveckling
Det här programmet har inget arbetsmaterial