Till huvudinnehåll
seriesimage

Världen i mina ögon

En serie i dokumentärformat om hur vardagen ser ut för barn i 10-12-årsåldern runt om i världen. Samtliga episoder berättas ur de deltagande barnens perspektiv och med deras egna ord. Filmerna är producerade med ett gemensamt tema "I can do it". Via dessa historier får tittaren också en glimt av flera olika kulturer i världen.

Programbild

Greta - hockey för livet

Elvaåriga Greta bor i Tyskland och älskar att träna hockey. Hennes mål för säsongen är att få träna tillsammans med sin hockey-idol från landslaget och komma till finalen med sitt team. Greta har cystisk fibros, en ovanlig och livslång sjukdom som påverkar lungorna och mag-tarmkanalen. Trots sin sjukdom vill hon vara självständig, spela hockey och leva livet som alla andra gör. Hur ska Greta lyckas med sin tidskrävande behandling och träning samtidigt?

Om programmet

Ämnesord:

Barn, Cystisk fibros, Drömmar, Landhockey, Tyskland, Vardagsliv

Produktionsår:

2013

Tillgänglig till:

30 november 2022

Talat språk:

Tyska

Undertexter:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Syftet med serien är att ge barn och elever i svenska skolor, åk 4-6, en bild av hur barn i andra delar av världen lever samt en inblick i kulturer från andra delar i världen. Serien ger eleverna möjlighet att reflektera över livsvillkor, samhällsfrågor och kulturella företeelser i olika sammanhang och delar av världen.

Utbildningsnivå:

Grundskola 4-6

Skolämne:

Geografi, Folk i andra länder, Idrott och hälsa, Hälsa och livsstil, Rörelse och friluftsliv, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program