Till huvudinnehåll
seriesimage

Arkeologens dotter

Nims mamma, som är arkeolog, är en dag spårlöst försvunnen. På utgrävningsplatsen där mamman arbetade hittar Nim ett uråldrigt halsband som visar sig ha märkliga krafter. Nim kastas tillbaka i tiden och i sökandet efter sin mamma reser hon genom äldre och yngre stenålder, bronsålder och järnålder. Men en annan person färdas också i tiden - en med onda avsikter.

Serien finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Programbild

En märklig resa

Del 1 av 8. Nim är i tonåren, bor inneboende och pluggar i en större stad. Hennes mamma är arkeolog. När Nim börjar drömma obegripliga drömmar om sin mamma och inte heller får svar när hon ringer henne, blir hon orolig och reser hem. Men mamman är försvunnen. När Nim besöker utgrävningarna hittar hon ett märkligt halsband med magiska krafter. Hon slungas handlöst till ett kargt och kallt landskap. Var har hon hamnat, och hur har det gått till? Till råga på allt har hon fått med sig mammans assistent, besserwissern Fridolin.

Finns även som Syntolkat · Teckenspråkstolkat

Om programmet

Ämnesord:

Arkeologi, Fiktiva berättelser, Forntiden, Magi, Stenåldern, Tidsresor

Produktionsår:

2018

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska, Engelska

Pedagogiskt syfte

Serien skildrar hur Norden befolkas - från samlare och jägare till jordbrukare. Förmågan att använda en historisk referensram och att förstå tidslinjer, se olika perspektiv och använda historiska begrepp tränas. Serien riktar sig främst till årskurs 2, 3 och 4. Den lämpar sig inte för yngre barn eftersom vissa sekvenser kan upplevas som skrämmande.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3, Grundskola 4-6

Skolämne:

Historia, Forntid och medeltid

Liknande program