Till huvudinnehåll
seriesimage

Småsagor - svensk romani

Bilderböcker för öronen upplästa på svensk romani. En skådespelare gestaltar texten i boken och bilderna målas med ljud och musik. Böckerna blir lekfulla, allvarliga, fantasifulla och tankeväckande ljudupplevelser. Berättare är Robert Brisenstam. Översättning: Jon Pettersson.

Programbild

Stig

En berättelse av Annica Hedin om en pojke som har förlorat någon. En som satt på stolen mitt emot vid middagsbordet. Nu finns det bara ett hål. Hur kan det vara så att hela världen bara fortsätter trots att någon är borta för alltid? Om barnets upplevelse av sorg och förlust, och om hur man möjligen kan göra det obegripliga mer greppbart genom att känna gemenskap i sorgen, minnas det fina och att våga prata både om och med den som inte längre finns. Robert Brisenstam läser en översättning av Stig på svensk romani.

Om programmet

Ämnesord:

Barn, Döden, Fiktiva berättelser, Saknad, Sorg, Vardagsliv

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Romani

 • Författare:

  Annica Hedin

 • Illustratör:

  Per Gustavsson(2)

 • Översättare:

  Jon Pettersson

 • Berättare:

  Robert Brisenstam

Pedagogiskt syfte

Böckerna är noga utvalda för att ge en bredd på olika teman som är relevanta och viktiga för barn. Musik och ljudeffekter stärker barnens förmåga att lyssna och ger stöd till att skapa inre bilder och förståelse för ord och begrepp, för att på så sätt verka språkutvecklande.

Utbildningsnivå:

Förskola, Grundskola F-3

Skolämne:

Modersmål och minoritetsspråk, Romani chib, Värdegrund

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program