Till huvudinnehåll
seriesimage

Kul fakta - resor jorden runt

Med humor och allvar presenteras resorna som kartlade vår värld. Vi får följa med från upptäcktsresornas vagga till det moderna äventyrandet. Vem var det som ritade den första världskartan? Och hur gick det när man skulle ta sjövägen till Asien? Dessutom får vi veta mer om de halsbrytande försöken att nå det allra nordligaste och det allra sydligaste av vår planet. Den här serien bygger på boken "Upptäckare och äventyrare", skriven och illustrerad av Sarah Sheppard.

Programbild

Jorden runt utan karta

Tänk dig att du ska ut på en resa, men att du inte har någon karta att titta på. Hur ska du då veta var du ska? Hur var det egentligenatt ge sig ut på resor över okända vatten eller okänt land?

Om programmet

Ämnesord:

Historia, Kartor, Upptäcktsresande, Upptäcktsresor

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

  • Medverkande:

    Charlotta Björck, Johannes Berg, Maja Åström

  • Författare:

    Sarah Sheppard

Pedagogiskt syfte

Serien skildrar på ett roligt sätt det centrala innehållet om upptäcksresandets betydelse och konsekvenser. Här ges möjlighet till att få förståelse kring begreppen kronologi, orsak och konsekvens. Programmen ger eleven en bra ingång till att utveckla sin förmåga att använda en historisk referensram, förstå tidsperioder, händelser, gestalter och kulturmöten.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3, Grundskola 4-6

Skolämne:

Geografi, Historia

Liknande program