Till huvudinnehåll
seriesimage

Skriv ord som känns

Vi får följa en grupp elever som deltar i en skrivarworkshop på Kulturskolans resurscenter i Stockholm. Deltagarna är mellan 13 och 22 år och har olika funktionsvariationer. Genom olika övningar får de inspiration och praktiska tips för att komma igång med sitt skrivande. Varje övning leder fram mot en färdig text, och i slutet av varje avsnitt läser deltagarna upp sina texter för varandra. Pedagogerna Anna Johansson och Frida Jerlvall leder kursen. Serien är inspelad vid tre kurstillfällen under våren 2019.

Programbild

Skapa en poetisk text

Deltagarna gör korta texter och dikter med hjälp av slumpmässigt valda ord. Genom klipp- och klistraövningar får de hjälp att samla på sig ord som de sedan kan använda när de skapar sina texter. I slutet av workshopen läser de upp det de skrivit. Del 1 av 3.

Om programmet

Ämnesord:

Elever med särskilda behov, Kreativitet, Kreativt skrivande, Pedagogik, Pedagogisk metodik, Personer med funktionsnedsättning, Personer med psykisk funktionsnedsättning, Personer med utvecklingsstörning, Poesi, Undervisning, Undervisning i svenska

Produktionsår:

2019

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Frida Jerlvall, Anna Johansson

Pedagogiskt syfte

Syftet är att inspirera till att skriva egna texter och därmed utveckla sitt språk, sin kreativitet och sin förmåga att uttrycka sig. Serien riktar sig främst till grundsärskolans högstadium och gymnasiesärskolan och innehåller många praktiska tips och övningar som eleverna med hjälp av sina pedagoger kan jobba vidare med i klassrummet.

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9, Gymnasiesärskola

Skolämne:

Pedagogiska frågor, Specialpedagogik, Svenska, Muntlig framställning och retorik, Skrivande

Liknande program