Till huvudinnehåll
seriesimage

De rättslösa

Justine följer efter sin nya klasskamrat Sara och hamnar i en helt annorlunda värld. Det är en ond värld full av kontroll där barn saknar rättigheter, och där man gör skillnad på människor beroende på deras ögonfärg. Justine som tror på rättvisan bestämmer sig för att försöka att hjälpa barnen att få tillbaka sina rättigheter. Serien baseras på barns rättigheter och varje avsnitt kopplar direkt till olika artiklar i barnkonventionen.

Programbild

Den andra världen

Del 1 av 4. När Justine följer efter sin nya klasskamrat Sara hamnar hon i en helt annan värld. Där finns en gud som har gröna ögon och vakter åker runt på motorcyklar och kontrollerar människors ögonfärg. En pojke har blivit av med sin rullstol för att stålet behövs till att bygga nya hus i huvudstaden. Justine blir fast besluten att försöka att hjälpa pojken och alla andra barn som saknar rättigheter i den här onda världen. Att Justine har gröna ögon är något som kommer att visa sig vara mycket betydelsefullt.

Om programmet

Ämnesord:

Barnkonventionen (1989), Barns rättigheter, Fantasivärldar, Fiktiva berättelser, Gudar, Parallella världar, Ögon

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

00

Pedagogiskt syfte

Programserien skildrar en värld där barn inte har några rättigheter. Med utgångspunkt i barnkonventionen lär sig lyssnaren om demokratiska fri- och rättigheter och alla barns lika värde. Serien ger också kunskaper om demokrati, yttrandefrihet och förståelse för varje individs möjligheter att kunna hjälpa till och göra skillnad.

Utbildningsnivå:

Grundskola 4-6

Skolämne:

Samhällskunskap, Barns rättigheter

0

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program