Till huvudinnehåll
seriesimage

Nalle - den sociala katastrofen

När man är för sig själv kan man göra nästan precis som man vill. Men när man är med andra måste man anpassa sig lite mer. Det finns många sociala regler som man ska följa, så man passar in. Nalle hamnar lätt i olika situationer där det inte går som han tänkt sig. Han tycker att det blir katastrof. En social katastrof!

Programbild

Hur högt får man prata?

Det finns många sociala regler som man ska följa. Nalle vet att man inte alltid kan göra som man vill, att man måste anpassa sig. På biblioteket har han lite svårt att vara tyst, böckerna tar så mycket plats och det finns så många känslor inombords som bara måste komma ut. Men hur högt får man egentligen prata?

Om programmet

Ämnesord:

Barn och vuxna, Bibliotek, Fiktiva berättelser, Regler, Tyst, Vardagsliv

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

0

Pedagogiskt syfte

Syftet är att kunna skratta åt egna misstag men också fundera på och prata om hur man ska vara mot sig själv och mot andra. Korta sketcher tar upp en situation per episod. De utspelar sig alltid på samma plats, är uppbyggda på samma sätt och avslutas med en tydlig fråga som man kan diskutera eller tänka igenom själv. Serien riktar sig främst till grundsärskolans mellanstadium.

Utbildningsnivå:

Skolämne:

Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Värdegrund

0

Liknande program