Till huvudinnehåll

Källkoll USA-valet

Nu stundar ett presidentval i USA. Hur ska man navigera bland de stora mängder av nyheter och information som vi utsätts för dagligen? Källkollarna och journalisterna Åsa Larsson och Jack Werner går på djupet i nyhetsflödet kring den amerikanska valrörelsen, tittar närmare på virala snackisar och ger publiken en inblick i amerikansk politik. Tillsammans med programledarkollegan Edwin Safari hjälper de tittaren att bättre förstå sin omvärld och ger tips på hur vi kan bli vassare på källkritik.

Programbild

Den politiska lögnens historia i USA

USA:s nuvarande president Donald Trumps många lögner har blivit omtalade, men han är knappast den första att ljuga i amerikansk politik. Källkollarna Jack Werner och Åsa Larsson byter spår från corona till USA-valet och går igenom lögnens roll i den amerikanska politiken. Programledarkollegan Edwin Safari gör dem sällskap och ställer nyfikna frågor.

Om programmet

Ämnesord:

Desinformation, Förenta staterna, IT, Informationskompetens, Informationsteknik, Internet, Kunskapsteori, Källkritik, Lögn, Mediekompetens, Nyhetsflödet, Politik, Politik och massmedia, Vetenskapsteori

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Jack Werner, Åsa Larsson

  • Programledare:

    Edwin Safari

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Grundskola 7-9

Skolämne:

Information och media, Informationssökning och källkritik, Samhällskunskap, Politik och statskunskap

Liknande program