Till huvudinnehåll
seriesimage

Kärleken

Barn i lågstadiet berättar och samtalar om sina tankar och upplevelser kring kärleken. Om förälskelser, om lycka och olycka, avundsjuka och djup vänskap. Vad är skillnaden mellan att vara vän och att vara kär? Vad svarar man när någon frågar chans eller när någon vill att man ska pussas? Och hur är det att inte ha varit kär, men att älska sina hamstrar eller en katt som inte längre finns? Programmen inspirerar till att lyssna på andra barns tankar och till att fundera kring värdegrund.

Programbild

Mod, att våga

Eva går i tvåan, hon är den enda i klassen som vågar säga att hon är kär i någon. Hon struntar i att de retar henne för det. Evas storasyster Agnes leker sanning och konsekvens med sina kompisar. Hon vill inte pussa någon för att hon måste. Det vill inte Eva heller. Hon pussas inte alls.

Om programmet

Ämnesord:

Barn, Förälskelse, Känslor, Mod, Mänskliga relationer, Parrelationer

Produktionsår:

2020

Tillgänglig till:

30 juni 2024

Talat språk:

Svenska

Pedagogiskt syfte

Programmen inspirerar till att lyssna på andra barns tankar och till att fundera kring värdegrund. För att skapa och upprätthålla goda relationer och ha ett empatiskt förhållningssätt behövs möjlighet att pröva sin identitet och sina uppfattningar i möte och samspel med andra.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Psykologi och filosofi, Psykologi, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Värdegrund, Empati och kamratskap

Liknande program