Till huvudinnehåll
seriesimage

UR Samtiden - Hållbarhet och existens

Samtalsserie som kastar ett nytt ljus på klimatkrisen. Med utgångspunkt i det existentiella låter moderatorparet Sara och Fredrik Bronner engagerade människor från olika håll i samhället mötas, resonera och tala till punkt. Inspelat i S:t Nicolai kyrka i Örebro den 18 februari 2021. Arrangörer: Bronner & Bronner, Studieförbundet Bilda och Nikolai församling.

Programbild

Varför är klimatfrågan en existentiell fråga?

Vi diskuterar ofta klimatkrisen ur ekonomiska, teknologiska eller politiska perspektiv. Men kanske är det så att både orsaken till - och lösningen på - klimatkrisen finns inom oss människor. Vad kan hända om vi ser klimatkrisen som en existentiell kris? Sara och Fredrik Bronner möter Petra Carlsson, teolog, högskolelektor och präst, och Pekka Mellergård, neurokirurg och överläkare, i ett samtal om att byta individualismen och det självupplevda allvetandet mot insikten att vi människor är en del av något större där allt hänger ihop. Inspelat den 18 februari 2021 i S:t Nicolai kyrka i Örebro. Arrangörer: Bronner & Bronner, Studieförbundet Bilda och Nikolai församling.

Om programmet

Ämnesord:

Filosofi, Klimatförändringar, Livsåskådningsfrågor, Miljöfrågor, Människan och naturen, Människans påverkan på naturen, Naturvetenskap

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2023

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Moderator:

    Sara Bronner, Fredrik Bronner

  • Medverkande:

    Petra Carlsson, Pekka Mellergård

Ladda ner programmet:

Pedagogiskt syfte

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Miljö, Psykologi och filosofi, Filosofi

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program