Till huvudinnehåll
seriesimage

Dock´n´roll

Möt Ronny Rhythm, Nelly Note och alla de andra världsberömda artisterna på Dock´n´roll studio. Alla har de haft strålande karriärer, men nu har skivbolagsdirektören Monica Anderberg tröttnat på hur det låter när de spelar sin musik. En ny låt ska spelas in - och fort ska det gå. Med hjälp av ljudteknikern Alexandra och vaktmästaren Basso ska artisterna försöka att övervinna sina musikaliska svårigheter. Ska låten bli klar i tid? Ska Ronny lära sig nya rytmer? Kan Nelly lära sig noter?

Serien finns även som Syntolkat

Programbild

Puls och tempo

Betty Beat är en av vår tids största artister, men hon har ett stort problem. Hon vet inte vad puls och tempo är. Trots att skivbolagschefen Monica Anderberg försöker att spela upp exempel och ljudteknikern Alexandra visar en pulsövning fattar Betty ingenting. Kommer det att bli någon ny hitlåt för Betty Beat?

Finns även som Syntolkat

Om programmet

Ämnesord:

Barn och musik, Musik, Musiklära, Musikteori, Rytm (musik), Tempo (musik)

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenska

Undertexter:

Svenska

  • Skådespelare:

    Pia Johansson, Dilan Apak, Vilhelm Blomgren, Sissela Benn

  • Berättare:

    Per Anders Engler

Pedagogiskt syfte

Syftet med serien är att erbjuda en musikalisk verktygslåda för att utveckla förmågan att lyssna, sjunga, spela och skapa musik. Dock´n´roll introducerar på ett lekfullt och humoristiskt sätt grundläggande musikaliska begrepp för musikundervisningen på lågstadiet. Serien presenterar allt ifrån puls, tempo och rytm till olika instrument samt hur rösten och texten påverkar musiken.

Utbildningsnivå:

Grundskola F-3

Skolämne:

Musik, Musikens byggstenar, Musikskapande

Liknande program