Till huvudinnehåll
seriesimage

Dolt under ytan - teckenspråkstolkat

Att vara tonårsförälder är sällan enkelt. Att vara förälder till en tonåring som dessutom mår psykiskt dåligt är ännu tuffare. Så vad gör man som förälder för att hjälpa sin tonåring? Vi får följa med sex föräldrar och deras tonåringar in i terapirummet. Samtalen leds av en utbildad psykolog och syftar till att skapa igenkänning, ge hopp och verktyg. För att värna såväl barnens som föräldrarnas integritet gestaltas samtliga medverkande av skådespelare. Psykologerna spelar sig själva.

Serien finns även som Syntolkat · Utan tolkning

Programbild

Kan man förbjuda sociala medier?

Alice är 15 år och har alltid varit social och gillat skolan. Men så märker hennes föräldrar hur Alices beteende förändras. Mamma Elin söker hjälp hos psykologen Linn Heed. Alice berättar att hon är utfryst och trakasserad av sina kompisar på sociala medier. 17-åriga Felicia har mått dåligt under en längre period, och hennes föräldrar är förtvivlade efter hennes självmordsförsök. Felicia får träffa psykologen Agnes Mellstrand som tror att Felicias höga krav på sig själv har bidragit till hennes mående.

Finns även som Syntolkat · Utan tolkning

Om programmet

Ämnesord:

Barn- och ungdomspsykiatri, Familjer, Föräldrar och barn, Internet, Nätmobbning, Psykiatri, Psykisk hälsa, Samhällsvetenskap, Självmordsförsök , Sociala medier, Sociala relationer, Socialpsykologi, Sociologi, Tonåringar, Ungdomar med internet

Produktionsår:

2021

Tillgänglig till:

30 juni 2025

Talat språk:

Svenskt teckenspråk

Undertexter:

Svenska

  • Medverkande:

    Agnes Mellstrand, Linn Heed

Pedagogiskt syfte

I syfte att ge ökad förståelse och inge hopp vill vi med programserien bidra till att ge en mer nyanserad bild av begreppet psykisk ohälsa och förklara varför läget inte är så hopplöst som det verkar.

Utbildningsnivå:

Allmänbildande

Skolämne:

Biologi, Kropp och hälsa, Information och media, Internet och digitala medier, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper

Arbetsmaterial

Vi har för närvarande inget arbetsmaterial för detta program.

Lär dig mer om hur vi jobbar med arbetsmaterial för vårt utbud

Liknande program